Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. listopada 2011.

Poziv na natječaj za provođenje istraživanja „Interes mladih za različite oblike političkog sudjelovanja, specifično za glasovanje na lokalnim izborima s navršenih 16 godina“

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, uputilo je Poziv na natječaj za provođenje istraživanja „Interes mladih za različite oblike političkog sudjelovanja, specifično za glasovanje na lokalnim izborima s navršenih 16 godina“.

Predmetno istraživanje provodi se sukladno Nacionalnom programu za mlade od 2009. do 2013. godine (Narodne novine, br. 82/09), aktivnosti 1.1. Ispitati zanimanje mladih za uvođenje aktivnog prava glasa na lokalnim izborima s navršenih 16 godina, mjere 1. Provesti stručnu i javnu raspravu o zanimanju mladih za različite oblike političkog sudjelovanja te, specifično, za glasovanje na lokalnim izborima sa 16 godina, područja 5. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provodi predmetno istraživanje u svrhu izrade analize stanja u području političkog sudjelovanja mladih, definiranja različitih oblika političkog sudjelovanja mladih u Republici Hrvatskoj, te utvrđivanja interesa mladih za različite oblike političkog sudjelovanja, specifično za glasovanje na lokalnim izborima sa 16 godina kako bi se utvrdila potreba za provedbom, odnosno obimom i sadržajem budućih promotivnih i edukativnih aktivnosti poticanja političkog sudjelovanja mladih, kao i programa edukacije/senzibilizacije mladih za političko sudjelovanje, a sve u svrhu povećanja broja mladih informiranih o mogućnostima aktivnog sudjelovanja u društvu kao i mladih uključenih u različite oblike političkog sudjelovanja u društvu.

Detaljnije informacije kao i cjelokupan tekst natječaja, mogu se pronaći na službenoj Internet stranici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (www.mobms.hr) te na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji“.

 

Share Button