Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. listopada 2022.

Dražen Šafar i ove godine organizira Memorijalnu vožnju Orahovica-Vukovar: U nedjelju, 13. studenog na put kreće s još četvoricom biciklista

Nakon uspješno održane Memorijalne biciklističke vožnje na dionici Orahovica-Vukovar, rođeni Orahovčanin Dražen Šafar i ove će godine na isti način odati počast žrtvama Vukovara, brigadiru HV Pavi Vukeliću-Paji i poginulim braniteljima 132. brigade, čiji je bio član. Ove godine pridružit će mu se četiri biciklista.

  • Prošle godine kada sam se vratio iz Vukovara mnogi moji prijatelji su me pitali hoću li ponovno ići i da mi se žele priključiti. Evo na moju sreću, dogovorili smo se da ove godine ovu dionicu vozimo 13. studenog, a uz mene će voziti Igor Stojić te članovi BK LOOD Orahovica Robert Hofman, Mario Vida i Tomislav Katalinić. Posebno mi je drago da su pokroviteljstvo prihvatili Virovitičko-podravska županija, Grad Orahovica, 81. gardijska bojna Kumovi Virovitica te UHVDR 2. bojne 132. brigade Orahovica, a tu je još i nekoliko sponzora kojima se od srca zahvaljujem – kaže Šafar.

Uoči polaska prema Vukovaru, u nedjelju, 13. studenog u 8 sati na Gradskom groblju u Orahovici odat će počast preminulom brigadiru Pavi Vukeliću-Paji na njegovom posljednjem počivalištu, a potom će počast svim poginulim braniteljima biti odana kod njihovog spomen obilježja u središtu Orahovice. Na put će krenuti u 8:30 sati.

Posebnu podršku dao je Grad Orahovica i gradonačelnik Saša Rister u čijem je uredu danas održan radni sastanak.

  • I prošle godine smo bili dio ove odlične ideje i naravno da smo ponovno tu jer ovo je način na koji se nikada neće zaboraviti niti ime našeg legendarnog Orahovčanina, brigadira Pave Vukelića, poginulih pripadnika 2. bojne 132. brigade te svih žrtava Grada heroja Vukovara. Drago mi je da se ove godine uključilo više vozača i hvala im za ovo što čine – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić, privatni arhiv)

 

Share Button