Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. listopada 2022.

Veliko priznanje za virovitičke košarkašice: Nika Gverić i Margareta Cenger pozvane na okupljanje za U14 reprezentaciju Hrvatske

Na adresu Ženskog košarkaškog kluba Virovitica stigla je fenomenalna vijest da su Nika Gverić i Margareta Cenger odabrane kao kandidatkinje za Žensku U14 reprezentaciju Hrvatske koja će se od 28. listopada do 1. studenog godine okupiti na pripremama u Zagrebu. Okupljanje reprezentacije je u petak, 28. listopada u Hotelu Aristos u Zagrebu.

Trener košarkašica Robert Fritz nije skrivao oduševljenje prekrasnom vijesti iz Zagreba naznačivši da je to veliko priznanje za djevojke, ali i sam klub kao i dokaz izvrsnog rada.

  • Iskreno rečeno znamo da se od strane trenera u reprezentaciji Hrvatske prati više naših igračica te ne bi bili iznenađeni da je još koja igračica pozvana na pripreme no imati dvije igračice na popisu imaju samo najveći hrvatski klubovi. Ovo je još jedan dokaz da u klubu odlično radimo i daje nam dodatan motiv da nastavimo na ovom pravom putu. Sjećam se kako smo prije nekoliko godina kao jedan od primarnih ciljeva zacrtali da jednog dana imamo i reprezentativke. Većina roditelja tada nas je s nevjericom promatralo kao lude optimiste no sada se vidi da smo bili u pravu. Važno je naglasiti i trenutak jer ženska košarka trenutno proživljava malu renesansu pošto su naše djevojke ove godine osvojile treće mjesto na Europskom prvenstvu što ovoj vijesti daje dodatno na vrijednosti – naglasio je na kraju trener Fritz.

Oduševljenje nisu krile ni djevojke koje su obećale da će dostojno prezentirati svoj grad i svoj klub kako igrački tako i uzornim ponašanjem.

(www.icv.hr)

Share Button