Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. listopada 2022.

Najava natječaja Zaklade Žuta točka: birat će se organizacije civilnog društva koje žele jačati aktivnosti i uspješnije upravljati svojim organizacijama

Kroz natječaj u organizaciji Zaklade Žuta točka, a u partnerstvu s Hrvatskom zajednicom županija, Zakladom Konrad Adenauer, Udrugom gradova i Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, birat će se organizacije civilnog društva koje žele jačati svoje filantropske i fundraising aktivnosti te uspješnije upravljati svojim organizacijama. Edukacija i mentorstvo su za udruge besplatni, a na završnom pitchu, udruge će se natjecati za sredstva donatora.

Projekt Žuta točka prošle je godine okupio 22 udruge iz cijele Hrvatske, koje su, uz priliku za osvajanje sredstava za konkretnu kampanju, dobile besplatnu edukaciju kroz pet modula te mentorsku podršku u pripremi projekata za prezentaciju za donatore.

Prijaviti se mogu udruge i zaklade koje su registrirane i djeluju u Hrvatskoj najmanje dvije godine. U novi ciklus natječaja moći će se prijaviti i udruge koje su prošle godine sudjelovale, uz uvjet da nisu osvojile novčanu nagradu na završnom predstavljanju donatorima. Za prijavu na natječaj organizacije moraju poslati video u trajanju od 90 sekundi u kojem predstavljaju svoju misiju potencijalnim donatorima (građanima i tvrtkama).

Pravila natječaja te sve potrebne upute za prijavitelje bit će objavljene 2. studenoga 2022.

Ovim putem organizatori pozivaju sve zainteresirane udruge da započnu s pripremom prijava te iskoriste mogućnost za usvajanje novih znanja uz iskusne predavače-mentore. Ne propustite priliku dobiti edukacije koje vam mogu pomoći u uspješnijem upravljanju vašim organizacijama, proširiti mrežu vaših kontakata i dobiti vrijednu novčanu nagradu!

Kako je protekao prvi ciklus natječaja, tko su bili pobjednici, a tko donatori, pogledajte ovdje.

O Zakladi Žuta točka
Iz uspješnog pilot-projekta natječaja proizašla je Zaklada Žuta točka, osnovana sa svrhom izgradnje filantropske i fundraising kulture u Hrvatskoj kroz međusektorsku suradnju civilnog, javnog i poslovnog sektora te aktivnu ulogu građana-donatora. Cilj Zaklade poticanje neprofitnih organizacija na pokretanje filantropskih i fundraising aktivnosti kako bi postale financijski održive, povećale svoj društveni utjecaj i socijalni kapital, poboljšale svoju komunikaciju u javnosti, postigle veću razinu transparentnosti u financijskom upravljanju te imale visoku razinu etičkih standarda u prikupljanju donacija od građana i tvrtki.

Kontakt:
zutatocka.natjecaj@gmail.com
Maja Glavaš Vodopija 098 9827 390
Katarina Leko 099 2550 374

(hrvzz.hr)

Share Button