Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. studenoga 2022.

Fotogalerija: ”Glasnici istine” organizirali i istrčali memorijalnu utrku Đulovac-Koreničani

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” po prvi puta je organizirala memorijalnu utrku Đulovac-Koreničani u spomen na četiri civilne žrtve koje su zvjerski ubijene i zapaljene u šumi nadomak Koreničana u općini Đulovac 1991. godine, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2002. godine. Uz stradale Ivu Goluba i Vladu Paljevića, ubijeni su i Pavao Gyergy te Pavle Tršek djed i bakin brat Antonije Drljić, rekreativne trkačice iz Čemernice na čiju su inicijativu ”Glasnici istine” i organizirali ovu memorijalnu utrku.

Na samom startu u Đulovcu simboličnim paljenjem svijeće ispred spomen obilježja odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata općine Đulovac, a pozdravne riječi uputili su predsjednik Udruga ”Glasnici istine” Pavo Tutenov i predstavnik općine Đulovac Ivan Šiler.

Po dolasku na ciljno odredište, spomen obilježje u šumi iznad mjesta Koreničana, sudionike utrke dočekali su obitelji stradalih, predstavnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, mještani Koreničana, te načelnik općine Đulovac Anđelko Kolić koji se obratio nazočnima na komemorativnom skupu. Polaganjem vijenaca, cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća odana je počast nevinim civilnim žrtvama Koreničana. Molitvu ispred spomen obilježja, te svetu misu po završetku komemorativnog skupa predvodio je vlč. Josip Marić, voditelj Župe Duha Svetoga u Đulovcu.
Uz inicijatoricu ove memorijalne utrke Antoniju Drljić i njenog supruga Gorana Drljića iz Čemernice, trčali su ”Glasnici istine” Pavo Tutenov iz Slatine, Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice, Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, te Renata i Christian Hrvoić uz veliki doprinos i njihove četverogodišnje unuke Mie koja je istrčala posljednjih dvjesto metara zahtjevnog brdskog dijela. Neophodna logistička podrška i pratnja bila je Ivana Novak iz Nove Bukovice. (www.icv.hr, adf, pt; Foto: Ivana Novak)

Share Button