Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. studenoga 2022.

U pitomačkoj knjižnici otvorena samostalna izložba slika Matije Golubića pod nazivom „Tragom kreativnosti“

U povodu Mjeseca hrvatske knjige, u Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena je izložba slika Matije Golubića pod nazivom „Tragom kreativnosti“. Posjetitelje, koji su prisustvovali otvorenju izložbe, pozdravila je knjižničarka Irena Gavrančić, a prisutnima se obratio i Stjepan Ivanec te sam autor slika.

  • Ovu izložbu posvetio bih svome bratu Danijelu koji je prerano preminuo i kojeg se svaki dan sjetim i daje mi snagu za dalje. Na moju ljubav prema slikarstvu utjecale su dvije osobe. Profesor slikarstva Božidar Puškaš koji mi je tu ljubav prema slikarstvu usadio još u osnovnoškolskim danima te Branko Begović kojeg bi nazvao svojim duhovnim ocem. Moj umjetnički izričaj nije pobuda iz neke zarade već prvenstveno da se umjetnički izrazim, da prenesem svoje ideje, doživljaje, ljude na papir – te ujedno pozvao i sve ljude koji imaju interes za slikarstvo da se pridruže Likovnom klubu „Duga“.

Inače, Matija Golubić dugogodišnji je član i predsjednik Likovnog kluba „Paleta“ Pitomača. Ono što njega čini posebnim je svakako tehnika kojom slika – pirografija.

  • Slikanje na platnu mi baš i nije išlo od ruke pa sam se pronašao u toj tehnici slikanja. Kaže se da je pirografija slikanje vatrom. Najviše volim slikati portrete, vokalno poznate osobe koje se mogu vidjeli i ovdje na izložbi – rekao je M. Golubić te zahvalio svima iz Likovnog kluba „Duga“ koji mu daju podršku, ali i općini Pitomača i Knjižnici koja mu je omogućila ovu izložbu.

Cijelu književnu večer svojim nastupom začinio je Tomislav Tišljar, a brojne portrete slikane nesvakidašnjom tehnikom na izložbi pod nazivom „Tragom kreativnosti“ možete pogledati do siječnja 2023. godine u radnom vremenu Knjižnice.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

Share Button