Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

 






Prijava novorođenčadi



Kontakt:
033/743-144
marijana.demsic@vpz.hr

033/743-174
nada.dapic@vpz.hr

Roditelji se mogu obratiti najbližem matičnom uredu, neovisno o mjestu prebivališta, u kojem će dobiti sve potrebne dokumente za dijete.

U matični ured trebaju doći zajedno oba roditelja, te donijeti slijedeće isprave:
– osobne iskaznice,
– kartice tekućih računa,

– strani državljani: preslik putne isprave (dokaz o državljanstvu), rodni list, ne stariji od 3 mjeseca (ukoliko majka nije u braku) ili vjenčani list, ne stariji od 3 mjeseca

– Rok za upis djeteta u maticu rođenih je 30 dana od dana rođenja djeteta.

e-Novorođenče

Roditelji kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica.
Putem osobnog korisničkog pretinca im se dostavljaju zapisi i dokumenti: elektronički zapis iz matice rođenih i evidencije državljanstva, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o prijavi na HZZO te porezne olakšice.
Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svog grada ili općine.
Ova dodatna usluga uvelike olakšava roditeljima te, umjesto da skupljaju dokumentaciju i fizički je predaju u općini ili gradu, od sada, u samo nekoliko klikova mogu sami predati i taj zahtjev.

Link: https://mpu.gov.hr/e-novorodjence/22208

Preduvjet za korištenje aplikacije je da otac/majka imaju otvoren Osobni Korisnički Pretinac (OKP) u sustavu e-Građani radi slanja obavijesti i e-Dokumenata u OKP roditelja.

Obrasci:
Obrazac za roditelje
Informacijski obrazac

___________________________________________________________________________________
Datum zadnjeg ažuriranja: 12. prosinca 2022.

Share Button