Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. studenoga 2011.

Projektom HVIDR-e Virovitica obnovljeno Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Općine Špišić Bukovica

U Špišić Bukovici je svečano obilježen završetak radova na obnovi Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Općine Špišić Bukovica. Spomen obilježje je obnovljeno temeljem projekta koji je nominirala udruga HVIDR-a Virovitica (iznos od 30.000,00 kuna odobrilo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti), a u financiranje obnove se uključila i Općina Špišić Bukovica.

Na početku svečanosti predsjednik HVIDR-e Virovitica Mile Bićanić istaknuo je da je jedna od najvažnijih zadaća HVIDR-e izgradnja i obnova spomen obilježja hrvatskim braniteljima za žrtvu koju su podnijeli za našu domovinu te se posebno zahvalio ministru Tomislavu Iviću i predsjedniku HVIDR-e RH Josipu Đakiću na svesrdnoj pomoći prilikom realizacije ovog projekta.

Skupu je uz brojne uzvanike te načelnika Općine Špišić Bukovica Ivice Lulića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, zamjenice predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije Sanje Kirin nazočio i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić koji je u nadahnutom govoru posebno istaknuo činjenicu da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja danas ne bi bilo ni slobodne i nezavisne Republike Hrvatske

– Naša je obveza trajna briga i skrb o počivalištima naših suboraca i prijatelja, ali i članovima njihovih obitelji te obveza da se njihova žrtva nikada ne zaboravi – rekao je između ostalog u svom govoru predsjednik Đakić. (www.virovitica.hr)

 

Share Button