Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. studenoga 2011.

Nastavljeno uređenje Bačevca, načelnik Općine Gradina Dražen Peić najavio izgradnju mjesnog doma i nogometnog igrališta

U Bačevcu je, na prigodnoj svečanosti, obilježen završetak radova na uređenju središta mjesta, koje će uz još neke projekte, potpuno izmijeniti izgled ovog naselja. Pritom su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Darku Salopeku, Darku Strugaru i Goranu Magdiću. Počast poginulim hrabrim hrvatskim braniteljima, odalo je izaslanstvo HVIDR-e RH i Virovitičko-podravske županije predvođeno predsjednikom i saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, Virovitičko-podravske županije predvođeno zamjenicom predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije Sanjom Kirin, Grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom, načelnikom Općine Gradina Draženom Peićem…

– Bačevac je jedno od onih mjesta koje do početka Domovinskog rata i nažalost i pogibije ovih naših hrabrih sinova nije imalo ništa, vrlo vjerojatno i zato što je ovdje rođen jedan od najvećih hrvatskih sinova Andrija Hebrang kojeg su mučko ubile komunističke vlasti – rekao je prilikom skromnog obilježavanja završetka radova na uređenju središta mjesta i polaganju vijenaca u centru Bačevca načelnik Općine Gradina Dražen Peić.

Osim toga, načelnik Dražen Peić, naglasio je da je u posljednjih nekoliko godina, ovo naselje potpuno promijenilo izgled izgradnjom ceste i crkve, dovođenjem vodovoda i plinske mreže, ali i najavio da se u slijedećem razdoblju planira izgraditi mjesni dom i nogometno igralište.

Nazočnima se obratio i saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić U prigodi Uz izaslanstva Virovitičko-podravske županije i Općine Gradina vijenac je položio i zapalio svijeću i predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić koji je tom prilikom podsjetio da je Bačevac oduvijek disao hrvatski te da je u Domovinskom ratu za našu slobodu na oltar domovine položeno 7.000 života te da je isto toliko Hrvata poginulo je i u susjednoj nam Bosni i Hercegovini. (rc, kt)

 

Share Button