Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. prosinca 2011.

U Poduzetničkoj zoni Antunovac, otvorena je otkupna stanica za voće i povrće Zadruge branitelja „Zlatni vrtovi“ financirana sredstvima iz IPARD programa

U Poduzetničkoj zoni „Antunovac“ svečano je otvorena otkupna stanica za voće i povrće Zadruge branitelja „Zlatni vrtovi“. Svečanosti su između ostalih nazočili i dopredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnika Ivan Sić, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss…

Kako je na svečanosti rekao upravitelj Zadruge Siniša Novosel vrijednost same investicije iznosila je 3.500.000,00 kuna, sredstva su dobivena iz IPARD programa te su na taj način „Zlatni vrtovi“ postala prva braniteljska zadruga koja je uspjela potpisati ugovor za financiranje svoje investicije iz IPARD programa. Naglasio je i da će nova otkupna stanica i hladnjača koja se nalazi u njenom sastavu omogućiti skladištenje 180 tona voća i povrća te se zahvalio predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor koja je pokrenula projekt braniteljskih zadruga, ministru Tomislavu Iviću s kojim je suradnja nastavljena te saborskom zastupniku Josipu Đakiću i Gradu Virovitici na čelu sa gradonačelnikom Ivicom Kirinom koji je na početku dao zemljište Zadruzi za korištenje koje je ona onda otkupila.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Ivica Kirin i župan Tomislav Tolušić koji su naglasili da je ovaj projekt odličan primjer odlične suradnje grada, županije i države te izrazili posebno zadovoljstvo što jer i Europska unija prepoznala ove napore i dodijelila sredstva iz IPARD programa.

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je činjenicu da od 500.000 hrvatskih branitelja koji su najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske njih 80 posto je zaposleno što je lijep primjer da se uspješni ljudi u ratu u ratu mogu biti uspješni i u miru što je potvrdio i ministar Tomislav Ivić uz podsjećanje da 2004. bilo tek dvije braniteljske zadruge dok ih je danas 526 od čega 407 uz potporu ministarstva kroz Vladin program o zapošljavanju. Čestitkama na dobrom radu pridružio se je i dopredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji je zajedno sa ministrom Tomislavom Ivićem, saborskim zastupnikom Josipom Đakićem i upraviteljem Zadruge Sinišom Novoselom svečano otvorio otkupnu stanicu. (www.virovitica.hr)

Share Button