Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. veljače 2023.

Virovitička Vatra spot za novi singl „Zajedno sami“ snimila u Gradskom muzeju Virovitica

Nakon što su im virovitički ribnjaci poslužili kao „kulisa“ za spot pjesme „Javi se kad stigneš“, popularni rock sastav Vatra se za potrebe snimanja novog video uratka još jednom „vratio“ u Viroviticu. Ovaj put u njen sam centar, odnosno u Dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica. S frontmanom benda Ivanom Dečakom o novom singlu i spotu porazgovarali smo jučer (utorak) na „mjestu zločina“, odnosno u Gradskom muzeju Virovitica, smještenom u Dvorcu Pejačević. Dobro raspoloženi Ivan nije krio ponos zbog snimanja novog spota, kao ni zadovoljstvo činjenicom da je opet u svom rodnom gradu.

  • Drago mi je da opet snimamo u Virovitici, nekako se zaredalo. Kaže Filip Gržinčić, naš redatelj, da nikad u životu nije mislio da će toliko puta doći u Viroviticu. Zadnji put smo snimali po gradu i na virovitičkim ribnjacima, koji su jako lijepa i atraktivna lokacija. Prije tog, bili smo u novoobnovljenom Dvorcu Janković u Suhopolju, gdje smo snimali spot za pjesmu „Vidi kako se smiješ“. Evo nas sad u centru grada, u našem Dvorcu Pejačević i Gradskom muzeju Virovitica. Spot nam snimaju Filip i Slađana Gržinčić s kojima već dugo surađujemo i oduševljeni smo njima – rekao je Ivan te nam zagonetno otkrio da će se u spotu pojaviti mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica i Anja Vuković u ulozi klauna.
  • Vizija spota je dosta „umjetnička“, imamo puno povjerenje u njega i nema sumnje da će i ovaj put, kao i svih pet prethodnih, pogoditi – ističe Ivan, uz kojeg pjesmu autorski potpisuje i klavirist Vatre Mihael Kurjančić.
  • Uvijek mi je drago kad se u našim pjesmama pojavi još neki novi koautor, da nije sve nekako na meni, jer vjerujem da je onda lepeza promišljanja i osjećaja šira. Pjesma govori o međuljudskim odnosima, to je ono čime se ja uglavnom bavim. Pišem uglavnom pjesme koje se bave odnosima među ljudima, unutarnjim previranjima i nemirima. Znate, laganim temama – smije se.

Videospot za pjesmu „Zajedno sami“ publika će moći vidjeti krajem veljače. (www.icv.hr, Fotografije: Matija Turkalj)

Share Button