Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. prosinca 2011.

Grad Orahovica: Uz otvorenja nekoliko projekata novoizgrađene javne rasvjete, kanalizacijskih sustava, otvoren je i novi orahovački cestovno-pješački most

U Orahovici je otvoreno i pušteno u pogon nekoliko novih vrijednih investicija: javne rasvjete u Ulicama Kneza Domagoja vrijednosti 22.140,00 kn te Odvojak Ivana Zajca u vrijednosti 24.150,00 kn. Otvoren je i glavni opskrbni cjevovod u Ulici Branka Jaklića duljine 750 metara i vrijednosti 528.363,62 kn. U pogon je pušten i kanalizacijski sustav sanitarno-fekalnih otpadnih voda naselja Duzluk-Jezero, dužine 3.090 metara, a za kojeg je izdvojeno 2.508.120,40 kn. Najznačnije je otvaranje ono, novog orahovačkog mosta. Naime, gradska vlast Orahovice u ožujku je ove godine krenula s projektom izgradnje novog orahovačkog mosta koji spaja ulice Stjepana Mlakara i Petra Preradovića. Radovi su dovršeni u roku od 120 radnih dana od sklapanja ugovora i uvođenja u posao. Vrijednost investicije je 1.351.719,25 kn, investitor je Grad Orahovica, a izvođač radova osječko poduzeće ”Gradnja d.o.o.”. Nakon mosta nastavit će se i uređenje ovoga dijela grada.

– Grad Orahovica po svemu je jedinstven, originalan i popularan. Tako je cilj i s mostovima, teži se da svaki bude drugačiji, da svaki donese novu dimenziju građanima i gradu. Ovaj most već svojim izgledom plijeni pozornost, jednostavno se ne može proći ovim dijelom grada, a da ga se ne uoči. Zasigurno će novi most biti višestruko koristan svima. Cilj je bila prije svega sigurnost građana u prometu, rasterećenje središnje gradske obilaznice i smanjenje prometnih gužvi u središtu grada, ušteda financijskih sredstava i skraćivanje putova do krucijalnih gradskih ustanova poput Doma zdravlja – rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec na otvranju novoga mosta zahvalivši pri tome velikim prijateljima Orahovice županu VPŽ Tomislavu Tolušiću i saborskom zastupniku Josipu Đakiću:

– Orahovica je danas zaisgurno najljepši grad ne samo u županiji nego i u cijeloj široj regiji. Čestitam gradonačelniku Nemecu na ogromnom trudu i radu koji je uložio u ovaj prekrasan grad. Županija je pomagala koliko je mogla, a mogu obećati da ćemo i dalje biti na raspolaganju, kako Josipu Nemecu tako i svim građanima Orahovice – rekao je župan Tomislav Tolušić. Saborski zastupnik Josip Đakić također je pozdravio rad orahovačke gradske vlasti i gradonačelnika Nemeca te je između ostalog istaknuo:

– Vjerujem da će ovaj most zasigurno biti jedna sigurnost i poveznica svih građana Orahovica i njenih gostiju. Orahovica se razvija velikom brzinom i već sada bilježi mnoge dijelove visokog europskog standarda. Dragi građani Orahovice, uživajte i u ovoj novoj ljepoti vašega grada za koju sam siguran da je samo dio mozaika stvaranja pravog turističkog središta šire regije – zaključio je Josip Đakić.

Most i sve nazočne blagoslovio je orahovački župnik Željko Strnak. Novim most je svakako još jedan dokaz marljivog i korisnog rada orahovačke gradske vlasti tijekom cijele godine. (vg)

 

Share Button