Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. prosinca 2011.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica: Predstavljanjem „Vodiča kroz Viroviticu“ učenika Osnovne škole Vladimir Nazor, započeo je „Prosinac u gradu“

U okviru manifestacije Prosinac u Gradu, u Gradskoj knjižnici i čitaonici održano je predstavljanje Vodiča kroz Viroviticu, vrijednog projekta članova likovne i povijesne grupe OŠ Vladimir Nazor koje je podržalo i Ministarstvo turizma. Posebnu vrijednost ovog vodiča predstavlja to što su zanimljivosti i znamenitosti Grada Virovitice, kao i sve institucije sa područja kulture, obrazovanja i sporta prikazane kroz viziju mladih, odnosno na način kako ih vide učenici OŠ Vladimir Nazor.

– U Vodiču kroz Viroviticu treba istaknuti visoku likovnost, odnosno dobru upotrebu dječjeg crteža, kao i način osmišljavanja pojedinih dijelova grada Virovitice (trgovi, tržnice, škole) te pohvaliti i tekstove koji su sažeti i dobro korespondiraju sa ilustracijama kao i sažetke na njemačkom i engleskom jeziku pod nazivom Virovitica – drukčija od drugih rekla je o samom vodiču ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj.

Sudionicima projekta između ostalih čestitali su i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjica Samac. (www.virovitica.hr)

 

Share Button