Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. prosinca 2011.

Nakon Zagreba i Osijeka, u organizaciji Hrvatske pošte i Gradskog muzeja Virovitica, otvorena je izložba poštanskih maraka Hrvatske „20 godina putujemo svijetom“

Obilježavajući dvadesetu obljetnicu izdavanja poštanskih maraka, Hrvatska pošta je, nakon Zagreba i Osijeka, ovaj jubilej svečano obilježila i u Virovitici. Tim je povodom u Gradskom muzeju Virovitica otvorena izložba poštanskih maraka Hrvatske naslovljena “20 godina putujemo svijetom” a prikazano je 826 poštanskih maraka, minijaturnih umjetničkih djela tiskanih od 1991. do 2011. godine.

– Poštanske marke su važan dio društvenog, kulturnog i političkog identiteta a na njima su zabilježeni najvažniji događaji i osobe koje su obilježili proteklih 20 godina – istaknula je u prigodi otvorenja izložbe Andrea Zavorović, izvršna direktorica Uprave Hrvatske pošte.

O dosadašnjim izdanjima maraka na kojima su zabilježeni virovitički jubileji i motivi govorio je Zdenko Blažičević, upravitelj Poštanskog ureda Virovitica, koji je izložbu i otvorio. Odličnu postavu izložbe pohvalio je gradonačelnik Ivica Kirin, a u ime Gradskog muzeja Virovitica, na uspješnoj suradnji s Hrvatskom poštom, zahvalila je ravnateljica Mihaela Kulej. Izložba se može razgledati do 3. siječnja iduće godine. (www.icv.hr)

 

Share Button