Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. prosinca 2011.

Godišnja skupština Udruge kuhara grada Orahovice: Godina velikih uspjeha na državnom prvenstvu, zlato Dražena Šafara u kulinarskoj umjetnosti te srebro Dragana Lizačića u konkurenciji toplog jela

Udruga kuhara grada Orahovice održala je godišnju skupštinu na kojoj je istaknuto mnoštvo uspjeha u proteklom razdoblju. Najznačajnije uspjehe postigli su na državnom prvenstvu u Opatiji gdje su osvojili zlato i srebro, točnije zlato Dražena Šafara u kulinarskoj umjetnosti te srebro Dragana Lizačića u konkurenciji toplog jela. Isto tako važno je spomenuti Kup mladih kuhara do 23 godine u Varaždinskim Toplicama gdje su mladi članovi Tomislav Brkić i Svjetlana Cuković osvojili odlično 3. mjesto u konkurenciji deserta te 6. mjesto u glavnom jelu. Udruga je imala i veliku čast biti dio hrvatske ekspedicije te posjetiti Svjetsko kuharsko prvenstvo u Luksemburgu. Skupštini su nazočili ravnateljica Centra za edukaciju Orahovica Malena Brstilo-Čičković, predstavnik marketinga grupe Eurovoće Siniša Crnčan, ravnatelj Srednje škole ”Strjepan Ivšić” Orahovica Zorislav Milković te orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

– Iznimno sam zadovoljan radom i aktivnošću Udruge i moram reći da sam ponosan što ovakva Udruga postoji u gradu jer diže razinu turističke ponude grada. Čestitam na uspjesima te vam želim da ih u budućnosti bude još. Rezultati i aktivnosti vaših članova svakako upoznaju građane i goste s visoko kvalitetnom gastronomskom ponudom Orahovice – poručio je gradonačelnik Nemec. (www.radio-orahovica.com)

 

Share Button