Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. prosinca 2011.

Projekt besplatne informatičke edukacije za slatinske umirovljenike, za edukaciju se prijavilo 29 umirovljenika koji učili osnove korištenja informatičke opreme, interneta…

Društvo informatičara slatinskog kraja zajedno s Udrugom umirovljenika Slatina organiziralo je provedbu zajedničkog projekta besplatne informatičke edukacije za slatinske umirovljenike. Na ovu se edukaciju prijavilo 29 umirovljenika članova Udruge Umirovljenika Slatina čiji je predsjednik Vladimir Domić naglasio kako su iznimno zadovoljni održanom edukacijom i radom Društva informatičara. Predsjednik Udruge DISK Damir Drokan istaknuo je da je udruga do sada uglavnom odrađivala edukaciju školaraca, ali sada je svoje aktivnosti proširila na umirovljeničku populaciju za koju su organizirali dvotjedni tečaj osnova korištenja informatičke opreme, odnosno interneta i alata kojima se umirovljenici mogu poslužiti da se bolje informiraju i educiraju.

– Isto smo tako otvoreni i prema drugim udrugama koje misle da im možemo putem našeg djelovanja pomoći u njihovom radu ili pružiti bilo kakvu drugu podršku – naglasio je Drokan.

Mladi inženjer elektrotehnike i član DISK-a Sandi Blažević vodio je edukaciju te rekao kako je bila riječ o jednom početničkom tečaju edukacije umirovljenika, što znači da se s njima radilo od samih početaka, od korištenja miša i tipkovnice do korištenja interneta koji olakšava svakodnevne potrebe.

– Nastavili smo s pisanjem dokumenta, tu su se pokazali svi dosta uspješno.

Svakako bih pohvalio ove umirovljenike koji su došli na ovaj tečaj zato što većina umirovljenika mahne rukom na to i kaže meni to nije potrebno, a danas nam brzina života pokazuje da su nam jednostavno neke stvari poput poznavanja rada na računalu ipak potrebne, rekao je Blažević. (www.slatina.in)

 

Share Button