Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. ožujka 2023.

Virovitička Gimnazija Petra Preradovića je među 30 najboljih srednjih škola u državi prema rezultatima državne mature iz matematike

Virovitička Gimnazija Petra Preradovića našla se među 30 najboljih srednjih škola u državi koje osiguravaju najbolji uspjeh na državnoj maturi. Prema podacima državne mature Ministarstva znanosti i obrazovanja, a koje donosi Jutarnji list, Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice među 30 je najboljih gimnazija Hrvatske gledajući rezultate iz matematike. Naime, nalazi se na 24. mjestu.

  • Rang-lista gimnazija objavljena je kao vodič učenicima 8. razreda i njihovim roditeljima uoči nadolazećih upisa u srednje škole, ali i kao svojevrsni oblik bazičnog vrednovanja srednjih škola. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica drugu se godinu zaredom našla na popisu najboljih gimnazija te je uvrštena među dvadeset i pet najboljih gimnazija u Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da podatci za ovu školsku godinu neće biti ništa manje impresivni – poručili su iz Gimnazije Petra Preradovića. (www.icv.hr, vpz.hr, jutarnji.hr)
Share Button