Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. prosinca 2011.

Održan sastanak vezan uz izradu Lokalne razvojne strategije za Lokalna Akcijska Grupa Papuk koja obuhvaća područje grada Orahovice i općina, Čačinci, Zdenci i Crnac

U Orahovici je održan sastanak vezan uz izradu Lokalne razvojne strategije za LAG (Lokalna Akcijska Grupa) Papuk koji obuhvaća područje Grada Orahovice i općine Čačinci, Zdenci i Crnac. Sastanak je vodio gradonačelnik Josip Nemec uz prisustvo Mirka Mališa, načelnika općine Čačinci te predstavnika općina Zdenci i Crnac. Sastanku su prisustvovale predstavnice VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, ravnateljica Sanja Bošnjak koja će voditi posao izrade strategije, a koja je vodila proces izrade i samu izradu i Županijske razvojne strategije Virovitičko-podravske županije, na koju se Lokalna razvojna strategija nadovezuje, te Anita Tenžera, stručna suradnica za lokalni razvoj i EU projekte. Obje predstavnice Razvojne agencije VIDRA sudjeluju u provedbi projekta „Crossborder E-R-D Strategy“ IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. u kojem se izrađuje Lokalna razvojna strategija za LAG Marinianis.

Da podsjetimo, LAG je nevladina udruga koju čine predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora određenog ruralnog područja i osnovni je preduvjet za povlačenje sredstava iz LEADER programa EU, odnosno za financiranje projekata za ruralni razvoj na lokalnim razinama. Jedna od zadaća LAG-a je izrada strategije ruralnog razvoja područja na kojem geografski, gospodarski, kulturno i povijesno djeluje. Lokalna razvojna strategija je instrument za uspješnije upravljanje razvojem područja LAG-a. Donošenjem, ona će biti okvir za financiranje razvojnih projekata iz pretpristupnih programa, a kasnije Strukturnih fondova EU, kao i okvir za financiranje razvojnih projekata iz državnih programa te osnova za privlačenje ulaganja domaćih i stranih investitora. (www.ravidra.hr)

 

Share Button