Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. prosinca 2011.

U Orahovici idući tjedan potpisivanje ugovora o gradnji prve fotonaponske elektrane u Hrvatskoj čija će ukupna vrijednost iznositi oko 70 milijuna kuna

Tvrtka Sunstroom, jedna od vodećih europskih tvrtki koje se bave projektiranjem, financiranjem, gradnjom, održavanjem i upravljanjem fotonaponskih elektrana diljem Europske unije i u Kanadi, i Grad Orahovica, početkom idućeg tjedna potpisat će ugovor o gradnji prve fotonaponske elektrane u Hrvatskoj. Grad Orahovica na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom i predsjednikom gradskog Odbora za obnovljive izvore energije Alanom Grgićem u protekle je dvije godine prikupio dokumentaciju i završio radnje potrebne za stjecanje statusa povlaštenog proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora za vremensko razdoblje od 12 godina.

– Vrijednost investicije procjenjuje se na 11 milijuna kuna i to je samo prva faza investicije, jer smo s tvrtkom Sunstroom energija d.o.o. potpisali povelju o suradnji na projektu gradnje fotonaponske elektrane ”Orahovica 3” ukupne snage 2.5 MW, što ukupnu investiciju čini oko 70 milijuna kuna u razdoblju od godine dana – kazao je gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec Nemec. (vg)

 

Share Button