Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. travnja 2023.

Fotogalerija: Djelatnici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, u petak su u Virovitici i Slatini, obilježili Svjetski dan zdravlja

Djelatnici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, u petak su u Virovitici i Slatini, obilježili Svjetski dan zdravlja. Oni su u sklopu akcije, građanima mjerili krvni tlak, puls, glukozu u krvi, zasićenost kisika u krvi, visinu i težinu.

Povodom obilježavanja preko sedam desetljeća djelovanja Svjetska zdravstvena organizacija koristi priliku da se osvrne na uspjehe javnog zdravstva i njihov pozitivan utjecaj na kvalitetu života, ali i na otvaranje razgovora o aktivnostima koje nam tek slijedi, a koje će doprinijeti rješavanju zdravstvenih izazova – aktualnih i budućih. Ovim akcijama, nastoji se skrenuti pozornost na zdravlje kao osnovno ljudsko pravo, a što podrazumijeva da svatko ima pristup zdravstvenim uslugama koje treba, kada treba i gdje ih treba, bez financijskih poteškoća. (www.vpz.hr, www.hzjz.hr, Fotografije: Facebook, Dom zdravlja VPŽ)

Share Button