Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. svibnja 2023.

U Virovitici otvorena izložba virtualne i proširene stvarnosti RCK Panonika kojoj je glavni cilj promocija poljoprivredne djelatnosti

Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti Regionalnog centra kompetentnosti Panonika (Poljoprivredno–prehrambena škola Požega) stigla je u Viroviticu, a nalazi se na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića. Izložba se sastoji od pet interaktivnih panela postavljenih u šesterokut koji kroz proširenu stvarnost prikazuju interaktivne audio-vizualne sadržaje u obliku stripa i animiranih 3D objekata. Kako bi se vidio sadržaj panoa, potrebno je pomoću QR koda, koji je vidljiv na panelu, preuzeti aplikaciju koja će posjetitelje, uz animirane likove Amaliju i Marka, voditi kroz proces kojim djeca prolaze od odabira poljoprivrednih zanimanja do zaposlenja.

Cilj izložbe je promocija poljoprivredne djelatnosti, kao i upisa u poljoprivredna zanimanja te motiviranje za bavljenjem poduzetništvom u poljoprivredi. Kroz izložbu se može doživjeti poljoprivreda kroz drugačiju vizuru virtualnu realnost. U petak, 5. svibnja, sadržaji izložbe moći će se istražiti i pomoću VR naočala. Tako će u virtualnoj stvarnosti posjetitelji moći voziti kombajn, upravljati dronom, ubirati klice suncokreta, praviti vino ili džem od jagoda. Petak je ujedno i posljednji dan kada će se moći razgledati ova zanimljiva izložba. Iz RCK Panonike posebno pozivaju učenike osnovnih škola da posjete i uživaju u ovoj interaktivnoj izložbi. Nakon Požege, Pleternice, Nove Gradiške, Pitomače i Virovitice mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti moći se razgledati u Karlovcu, Novoj Kapeli i Lipiku. (www.icv.hr, ts, foto: Tin Szabo)

Share Button