Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. svibnja 2023.

Samo u zadnje dvije godine, europskim, te sredstvima Županije u stvaranje boljih i kvalitetnijih uvjeta za rad Doma zdravlja VPŽ, u Slatini je uloženo 819.741,59 eura

Samo u zadnje dvije godine, europskim, te sredstvima Virovitičko-podravske županije u stvaranje boljih i kvalitetnijih uvjeta za rad Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, s ciljem dodatnih energetskih ušteda, u Slatini je uloženo 819.741,59 eura. Nakon najvećeg zahvata, zamjene stolarije i energetske obnove Paviljona IV., koja je iznosila 660.027,19 eura, sredstvima Virovitičko-podravske županije, zamijenjena je stolarija i energetski obnovljena fasada na zgradi Paviljona III. za što je Županija izdvojila 127.642 eura. Osim toga, nabavljeno je kombi vozilo koje će služiti za palijativne usluge Doma zdravlja VPŽ. Vozilo, nabavljeno županijskim sredstvima, koštalo je 32.166 eura.

Tim povodom, Slatinu je, uz ravnatelja Doma zdravlja VPŽ, dr. Ivice Foteza, obišao virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

  • Zahvaljujemo se Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću na punoj potpori koju nam daju sve ovo vrijeme. Ovdje u Slatini, prethodnih godina smo odradili energetsku obnovu Paviljona IV., a sada smo, nakon obnove zgrade Paviljona III., energetski kompletno obnovljeni s najvećom razinom uštede. Istodobno je sredstvima županije nabavljeno kombi vozilo. Ono je namijenjeno bolesnicima palijativne skrbi. Mi imamo „posudionicu ortopedskih pomagala“, prije svega bolesničkih kreveta, a njihova doprema do naših korisnika, osobnim automobilom nije moguća. Kroz projekt „palijativne skrbi“, ali i donacijama, raspolažemo s velikim brojem pomagala koja sada možemo, u bilo koje doba, dostaviti našim korisnicima. Do sada smo se snalazili na različite načine, najviše uz suradnju s Crvenim križem. U budućnosti želimo u Virovitici, u zgradi Doma zdravlja napraviti stacionarni tip palijative, kako bi se za naše najteže bolesnike, pobrinuti, kako dostavom pomagala, ali i njima, najtežim bolesnicima, osigurali kvalitetniji i dostojanstveniji život. Još su nam ostala tri objekta koje trebama energetski obnoviti, u Crncu, Špišić Bukovici i Mikleušu. Crnac je trenutno najbliže rješenju, a i te projekte radimo u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom – naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr. Ivica Fotez.

U prigodi posjete Slatini, župan Igor Andrović je naglasio.

  • Mi ćemo i nadalje nastaviti s ulaganjima u stvaranje boljih uvjeta zdravstvene brige i skrbi za sve naše stanovnike, kako ovdje u Slatini tako i diljem Virovitičko-podravske županije. Svaki onaj euro kojim smo smanjili troškovi energenata, uložit ćemo u poboljšanje uvjeta rada liječnika i medicinskih sestara i tehničara, ili novu opremu, a samim time stvaranje boljih uvjeta svima onima koji će koristiti usluge Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Kao osnivači svih zdravstvenih institucija na našem području, od Doma zdravlja VPŽ, Opće bolnice Virovitica, Zavoda za hitnu medicinu VPŽ i Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, vlastitim, kao i europskim sredstvima i nadalje ćemo stvarati bolje uvjete za sve korisnike zdravstvenih usluga – podcrtao je župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Share Button