Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. svibnja 2023.

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e, prijavio projekt „Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine u VPŽ“

U sklopu ograničenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine“ objavljenog od strane Ministarstva zdravstva, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije prijavio je projekt „Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine u VPŽ“ u iznosu od 171.184,95 eura.

Projektom se osigurava specijalizacija u trajanju od petnaest mjeseci za pet specijalizanta u području hitne medicine te se na taj način osigurava kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite, što se ostvaruje ulaganjem u dodatna znanja i vještine, a time i kompetencije medicinskih sestara/tehničara u pružanju bolje medicinske skrbi životno ugroženim pacijentima. Projektom se osigurava da u timovima hitne medicine, medicinske sestre/tehničari specijalisti hitne medicine rade samostalnu procjenu i zbrinjavanje hitnog pacijenta i donose odluku o skrbi za hitnog pacijenta. Završenom specijalizacijom djelatnici stječu specijalistička znanja i vještine za samostalan radu u djelatnosti hitne medicine. Projektna prijava izrađena je uz pomoć VIDRA-e-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.ravidra.hr)

Share Button