Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. svibnja 2023.

Telemach Dan sporta u Suhopolju okupio više od 600 osnovnoškolaca s područja VPŽ, doznajte tko se plasirao na državnu završnicu u atletici i graničaru u Rijeci

Virovitičko-podravska županija i ove je godine bila domaćin Telemach Dana sporta koji se, već tradicionalno, održava u sklopu Plazma sportskih igara mladih. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 27 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši, dužnosnici i sponzori. Pružaju priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od početka siječnja do kraja kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Kroz Telemach Dan sporta, koji je održan na stadionu Park u Suhopolju, djeci je ponovno omogućeno da provedu bezbrižan dan u druženju na sportskim terenima.

Ovu zabavno-sportsku manifestaciju, u nazočnosti svog zamjenika Marija Klementa, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, načelnika Općine Suhopolje Gorana Doležala, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko–podravske županije Martine Bunić, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alena Bjelice, predsjednika Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Saše Topića, tajnice Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dore Međimorec, predsjednika Rukometnog saveza VPŽ Antuna Blaževića, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, otvorio je virovitičko–podravski župan Igor Andrović.

  • Drago mi je što se ovogodišnji Telemach Dan sporta održava ovdje u Suhopolju. Ove godine okupilo se više od 600 osnovnoškolaca, a toliko djece na jednom mjestu može okupiti samo sport. Ovakve manifestacije od velike su važnosti, a samokontrola, upravljanje emocijama, efikasno suočavanje s preprekama, igranje po pravilima i timski rad samo su neke od vještina koje djeca usvajaju kroz sport i koje će im biti od velike važnosti u budućem životu. Čestitam organizatorima i svima koji su dali dio sebe u ovu lijepu sportsku priču, a djeci, učiteljima i roditeljima zahvaljujem što su došli u ovako velikom broju. Veselite se, družite i s Telemach Dana sporta kući ponesite lijepe uspomene – rekao je župan Igor Andrović.

O važnosti bavljenja sportom govorio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

  • Virovitica spada u sam vrh Hrvatske po broju registriranih sportaša na broj stanovnika, kao i po broju natkrivenih sportskih objekata, prije svega dvorana, ali i dalje nastavljamo s ulaganjem u sportske terene kako bi još više motivirali djecu da se bave sportom, bez obzira hoće li se u budućnosti sportom baviti profesionalno ili rekreativno. Ovim putem pozivam roditelje da djecu što više usmjeravaju u sport, kroz koji će usvojiti zdrave navike, te poboljšati psihičke, fizičke i socijalne vještine. Apsolutna podrška Plazma Sportskim igrama mladih u koje će se, nadam se, svake godine uključivati sve veći broj djece i mladih – naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Veliko zadovoljstvo što se Telemach Dan sporta ove godine održava u Suhopolju, izrazio je općinski načelnik Goran Doležal.

  • Velika nam je čast po drugi puta u kratkom periodu biti domaćin ovako jedne velike i hvalevrijedne manifestacije koja prije svega promiče suradnju, toleranciju i druženje mladih. Nedavno održan Olimpijskih festival dječjih vrtića privukao je velik broj mališana, ali danas je ta brojka puno veća. Nadam se da smo se pokazali kao dobri domaćini i da ćemo u budućnosti imati prilike ponovno ugostiti ne samo Telemach Dan sporta, već i razne druge sportske manifestacije – kazao je načelnik Goran Doležal.

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta u Suhopolju započeo je svečanim paljenjem plamena kojeg je donijela mlada rukometašica Ženskog rukometnog kluba 1234 Virovitica, Una Grdić.

Sportsko-edukativni dan okupio je više od 600 osnovnoškolske djece s područja VPŽ koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta, koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Telemach Dan sporta ove godine održava se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Rezultati:

Trčanje na 60 metara

Djevojčice rođene 2014. godine i mlađe:

  1. Sunčica Iveković
  2. Klara Klasić
  3. Sara Švarbić
  4. Amela Fazlijaj

Dječaci rođeni 2014. godine i mlađi:

  1. Jakov Benčina
  2. Fran Kirin
  3. Karlo Pejović
  4. Mihovil Paić

Djevojčice rođene 2012. godine i mlađe:

  1. Jana Uzel
  2. Nikol Ferenac
  3. Ema Pavić
  4. Tena Topić

Dječaci rođeni 2012. godine i mlađi:

  1. Jakov Bezak
  2. Matej Dimnjašević
  3. Lovro Rendulić
  4. Luka Huđ

Graničar

Učenici rođeni 2014. godine i mlađi:

  1. Plazmice (KOŠ)
  2. Brzi i veseli (Suhopolje)
  3. Špišići (Šp. Bukovica)

Učenici rođeni 2012. godine i mlađi:

  1. Zlatnici (KOŠ)
  2. Vatrene munje (IBM, Milanovac)
  3. Lovci (KOŠ)

(www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)­­

Share Button