Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. svibnja 2023.

Fotogalerija: U Općoj bolnici Virovitica, otvorenom tribinom, obilježen je Međunarodni dan sestrinstva

U Društvenom domu Opće bolnice Virovitica održana je otvorena tribina u povodu Međunarodnog dana sestrinstva, na koju su bili pozvane sve medicinske sestre i tehničari s područja Virovitičko-podravske županije. Uvodnim govorom tribinu je otvorila Lidija Knapić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Virovitica.

  • Zahvaljujem svim kolegama na nesebičnom trudu i radu u svakodnevnom obavljanju posla. Znamo da je sestrinstvo profesija kojoj ljudi vjeruju jer medicinske sestre i tehničari odgovorno zastupaju i zagovaraju interese pacijenata, te savjesno primjenjuju svoja znanja i vještine u cilju postizanja njihove dobrobiti. Danas smo se okupili kako bi proslavili naš dan, ali i čestitali svima vama na svemu što činite – rekla je Knapić.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije, Melita Sirovica svima se zahvalila na brizi, humanosti i požrtvovnosti.

  • Danas nije lako biti medicinska sestra, odnosno tehničar. Svi smo prošli dvije godine imali posebne tretmane u radu. Pandemija je prošla i posljedice su ostale, ali naučili smo se na svim tim primjerima koliko smo jaki i koliko možemo dati u ovakvim izazovima. Medicinske sestre su zastupljene svugdje i vaše zanimanje i znanje nikada neće umrijeti i neće postati manje potrebno. Govorim u ime svih žitelja Virovitičko-podravske županije, slušam vas i vaše pacijente i trudimo se da i vama i njima bude što bolje. Čestitam vam Međunarodni dan sestrinstva, želim vam da uspijete u svim svojim namjerama i da napredujete – rekla je Sirovica.

Prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić.

  • Znam što je raditi u bolnici, znam što je raditi izvan Zagreba jer vjerujem da se osjećate da ste negdje sa strane, pa sam pokušao na ovoj poziciji napraviti da svima bude jednako, da svima bude bolje i da se svi osjećaju kao pripadnici Komore. Teško je ispraviti prošlost, ali možemo svi zajedno krenuti ka boljemu. Došlo je vrijeme da svi zajedno pokušamo zajedničkim snagama napraviti jedan korak naprijed za sve nas. No, cilj će se postići samo ako ćemo svi zajedno djelovati. Komora se trudi i pokušava na sve načine pomoći kolegicama i kolegama. Znam da se svi trudimo svaki dan napraviti što više i što je bolje moguće u ovim uvjetima samo da bi pacijent dobio najbolju zdravstvenu skrb i hvala vam na tome – rekao je Gazić.

Međunarodni dan sestrinstva svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitali su i ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević te njegov zamjenik Miša Benjek, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ dr. Ivica Fotez, kao i predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara podružnice Virovitičko-podravske županije Danica Husnjak Šalić.

Tom prigodom prisutni su imali prilike postavili željena pitanja i saznali što sve Komora čini za sestrinstvo, informirali se o pravima i pogodnostima, te izrazili svoje stavove, prijedloge i ideje za buduće aktivnosti.

Međunarodni dan sestrinstva – medicinskih sestara/medicinskih tehničara, obilježava se 12. svibnja. Dan obilježavanja odabran je zbog datuma rođenja i sjećanja na čuvenu Florence Nightingale, utemeljiteljicu modernog sestrinstva. (www.icv.hr, ib, foto: Iva Barčan)

Share Button