Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. svibnja 2023.

Među prvima u Hrvatskoj: Virovitičko-podravska županija uvodi potpunu digitalizaciju javnih poziva i natječaja

Virovitičko-podravska županija i zagrebačka IT tvrtka Fortis Labor d.o.o., potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji koji uključuje potpunu digitalizaciju svih javnih poziva i natječaja koje Virovitičko-podravska županija objavljuje. Ugovor su potpisali župan Igor Andrović i direktor Fortis Labora Lorenzo Gašparić.

Na ovaj veliki korak u digitalizaciji, Virovitičko-podravska županija kreće kao četvrta u Hrvatskoj, nakon Karlovačke, Koprivničko-križevačke i Ličko-senjske županije. Na ovaj način djeluje više od 30 gradova i općina u Hrvatskoj.

  • Izuzetno nam je drago što smo uspostavili suradnju s Virovitičko-podravskom županijom. Digitalizacija je korak prema budućnosti, a naša suradnja značajna je i za samu županiju i za njene žitelje. Proces prijave na razne natječaje i javne pozive bit će izuzetno olakšan, kao i sama obrada prijava. Papirologija se ovime smanjuje na najmanju moguću mjeru, a županu Androviću čestitam na ovom koraku – rekao je direktor Fortis Labora Lorenzo Gašparić.

Web aplikacija SOM Natječaj, Virovitičko-podravskoj županiji će omogućiti da u svega nekoliko klikova kreira, objavi, provede proces prijave i ocijeni sve vrste javnih poziva i natječaja kako za fizičke, tako i za pravne osobe. Osim uštede vremena, time se značajno smanjuje količina papirologije, a rješava se i problem nepotpunih prijava na natječaje i javne pozive.

Najveći benefit bit će za građane kojima će u ulozi prijavitelja proces prijave na natječaje biti maksimalno olakšan i moći će to učiniti od kuće putem bilo kojeg uređaja, poput računala ili mobitela. Spomenuta aplikacija je široke primjene – kroz nju se mogu objaviti svi javni pozivi i natječaji, poput onih za udruge, studente, poljoprivredu i ostalo.

Virovitičko-podravska županija ovime je dokazala da je u korak s vremenom te je u društvu najnaprednijih županija  u Hrvatskoj. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button