Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. svibnja 2023.

Fotogalerija: Pogledajte kako je bilo na jednoj od najljepših trail utrka u Hrvatskoj – Litice oko Virovitice

Trail utrka “Litice oko Virovitice”, ujedno jedna od najljepših sportsko-turističkih manifestacija ne samo na području grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, nego i šire, a u subotu je održana u svom trećem izdanju. Start i cilj utrke i ove je godine bio ispred Mjesnog doma u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ…

Okupljene sudionike, volontere i sve one koji su sudjelovali u organizaciji, na samom početku, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Virovitice Vlaste Honjek – Golinac, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martine Bunić, gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Alena Bjelice i predsjednika Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivana Ćavarušića, pozdravili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i tajnica Sportske zajednice VPŽ, ujedno i glavnog organizatora manifestacije, Dora Međimorec.

  • Nadam se da se svi dobro osjećate ovdje u Virovitici i posebno zahvaljujem onima koji su s nama od prve godine i koji su se ponovno vratili kako bi uživali u trećem izdanju trail utrke Litice oko Virovitice. Veliko hvala svim našim sponzorima koji su se pobrinuli za start pakete i koji ovdje predstavljaju svoje proizvode, a veliko hvala i našim kuharima, volonterima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ove lijepe sportske, ali i turističke manifestacije. Nakon gotovo sedmodnevne kiše, pomazilo nas je i vrijeme, nema puno blata, lijepo je i sunčano i svima vam želim puno sreće u današnjem natjecanju – rekla je Dora Međimorec.

Čestitke organizatorima i zahvale svima koji sudjeluju u trail utrci Litice oko Virovitice uputio je gradonačelnik Ivica Kirin.

  • Više od 350 natjecatelja još jednom pokazuje veliki interes za ovu utrku, koja je ujedno i pravi turistički promotor grada. Smatram da se svi još više trebamo posvetiti sportu, a pogotovo rekreativnom trčanju kao sve popularnijem načinu tjelovježbe. Ova vrsta tjelesne aktivnosti ne košta apsolutno ništa, besplatna je i dostupna svima, a pruža mnoge dobrobiti, ne samo u vidu smanjenja rizika od srčanih bolesti, dijabetesa, te pretilosti, već je i odličan način za smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja, stvaranje novih prijateljstava i uspomena, ali i izvrstan način da Virovitičani još bolje upoznaju prirodne ljepote ovog kraja. Svima želim puno sreće u natjecanju, što manje ozljeda i uspješan završetak svih utrka – naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Veliko zadovoljstvo uspješnom organizacijom ove trail utrke koja promovira prirodne ljepote virovitičkog kraja, a ujedno i županije, te brojem prijavljenih natjecatelja, izrazio je tom prigodom župan Igor Andrović.

  • Vjerujem da je ova trail utrka potaknula mnoge Virovitičane da se počnu baviti rekreativnim trčanjem, a tome zasigurno pridonosi i Atletski klub Virovitica s raznim programima za trkače početnike. Ponosan sam na ovu utrku koja se po treći put uspješno održava ovdje u Virovitici i što se svake godine vraćaju trkači koji su sudjelovali od prvog izdanja utrke, a na popisu prijavljenih vidljiv je i velik broj onih koji su danas ovdje prvi put. Svima još jednom zahvaljujem na dolasku, kako profesionalcima, tako i rekreativcima, ali i svima onima koji su dali svoj obol u organizaciji. Nadam se da će neki od vas srušiti i svoje osobne rekorde, da ćete uživati u natjecanju, u prirodnim ljepotama i kući se vratiti puni dojmova i lijepih uspomena – rekao je župan Andrović i utrku proglasio otvorenom.

Na ovogodišnjem trailu “Litice oko Virovitice” nastupilo je 360 trkača iz četiri zemlje (Hrvatska, Mađarska, Srbija i Ukrajina). Start prve i najduže utrke, one na 33 kilometra (Crvena staza) bio je u 10.30 sati. Petnaest minuta kasnije startali su natjecatelji na Plavoj stazi (19 kilometara), a u 11 sati, uz zvuk startnog pištolja, jurnuli su prema cilju natjecatelji Žute staze, koji su prirodu ovoga dijela Virovitičko-podravske županije upoznavali na 7 kilometara dugoj dionici. Detaljne upute uoči početka svima je dao Kruno Tomljanović, jedan od inicijatora ove utrke.

I ove godine sponzori su osigurali nagrade za najbolje, a dodijelio ih je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, koji je tom prigodom čestitao pobjednicima, ali i svima koji su sudjelovali u trećem izdanju ovog traila.

Pobjednik utrke na 33 kilometra u muškoj konkurenciji bio je Csongor Tankovics iz Atletskog kluba Outdoor Paradise, a pobjednica iste utrke u ženskoj konkurenciji Ines Jozić iz Ultramaraton kluba Mazator. Najbolji u utrci na 19 kilometara bili su Ante Živković iz Atletskog kluba Fit i Sara Špiranec iz Atletskog kluba Virovitica. U utrci dugoj 7 kilometara briljirao je Saša Horvat, dok je u konkurenciji žena prva u ciljnu ravninu utrčala Ivana Zeljko iz Atletskog kluba Međimurje. Kako je 20. svibnja i Svjetski dan pčelara, na utrci se predstavila i Udruga pčelara Virovitica sa svojim proizvodima, od meda, medenjaka, medice…

Organizator utrke bila je i ove godine Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije uz potporu Sportske zajednice grada Virovitice. Potporu su dali i Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Turistička zajednice Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednice grada Virovitice. Ovdje možete vidjeti sve rezultate utrka na 33 kilometra (Crvena staza), 19 kilometara (Plava staza) i 7 kilometara (Žuta staza). (www.icv.hr, ts, www.vpz.hr, foto: Tin Szabo i Kristijan Toplak)

 

Share Button