Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. prosinca 2011.

Uz počast poginulim hrabrim hrvatskim vitezovima obilježena je 20. godišnjica oslobađanja privremeno okupiranih područja bivše Općine Orahovica

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata u potpapučkom selu Slatinski Drenovac obilježena je 20. godišnjica oslobađanja privremeno okupiranih područja bivše Općine Orahovica. Na spomenik poginulom policajcu Stjepanu Mlakaru, prvoj žrtvi Domovinskog rata u ovom dijelu Slavonije, te na spomenik Mire Košćaka, pripadnika specijalne policijske postrojbe Varaždinske Rode, koji je poginuo 1992. godine, položeni su vijenci i odate počasti svim žrtvama Domovinskog rata. Povodom komemoracije poginulima i godišnjice oslobođenja atletičari Atletskog kluba ‘Žito’ iz Osijeka istrčali su stazu od Humljana do Slatinskog Drenovca dugu oko 7 kilometara.

– Ovih dana posjetili smo sva grobna mjesta naših poginulih vitezova koji su sudjelovali u oslobađanju ovog dijela Slavonije potvrđujući time da njihova žrtva, ugrađena u temelje Domovine, nije bila uzaludna i nikada neće biti zaboravljena – rekao je Ante Grabovac, predstavnik Koordinacije udruga.

U suradnji 132. valpovačko-našičke brigade HV, 136. Slatinske brigade HV, te 127. virovitičke i 123. požeške brigade HV, kao i postrojbi policije i drugih postrojbi iz Hrvatske, područje Papuka sa više od 50 naselja, koje je pod okupacijom bilo od sredine kolovoza ratne 1991. godine, u potpunosti je oslobođeno u vremenu od 13. do 17. prosinca 1991. godine nakon čega su ove postrojbe sudjelovale u oslobađanju ostalih okupiranih područja Hrvatske. (www.vecernji.hr)

 

Share Button