Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. svibnja 2023.

Fotogalerija: Župan Igor Andrović ugostio zlatne i brončane rukometašice Škole rukometa ŽRK 1234 Virovitica

Na nedavno održanom 21. Međunarodnom otvorenom prvenstvu u Karlovcu u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene od 2012. do 2015. godine nastupilo je više od 190 ekipa od kojih su i dvije ekipe Škole rukometa ŽRK 1234 Virovitica. Odličan rezultat u Karlovcu bio je i povod prijema malih rukometašica i njihovih trenera Maje Mlinarić i Matka Crljenića i predsjednika “lavica” Ivana Hajmašija, u Virovitičko-podravskoj županiji. Male “lavice” ugostio je u nazočnosti županijske pročelnice za obrazovanje i demografiju Martine Bunić i predsjednika Sportske zajednice VPŽ Saše Topića, virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Prva ekipa su djevojčice 2014. godište koje su uz odlične rezultate i borbu te zajedništvo i timski duh došle do velike pobjede i osvajanja ovog tzv. državnog prvenstva u mini rukometu.

Uz ovaj veliki ekipni uspjeh treba napomenuti da su male rukometašice u Viroviticu ponijele i nekoliko pojedinačnih nagrada. Petra Smetiško proglašena je najboljom igračicom i najboljim strijelcem turnira, a u uz nju su u najbolju petorku ušle Ema Horvat i Nora Valenteković.

  • Sretna sam što sam bila najbolji igrač i strijelac. Volim rukomet i ovo mi puno znači – rekla je Petra Smetiško, dodajući kako će nastaviti trenirati kako bi i dalje nizala odlične rezultate.

Druga ekipa su djevojčice rođene 2013. godine i mlađe (prošlogodišnje prvakinje). Dovoljno je reći da su grupu prošle s najboljom gol razlikom na turniru gdje su dobile tek dva gola, a na cijelom turniru izgubile tek jednu utakmicu. Velik je to rezultat za malene ‘lavice’ i još veći ponos za Školu rukometa ŽRK 1234 Virovitica.

  • Moramo istaknuti da su naše zlatne lavice bile stvarno upečatljive sa svojom borbenošću i pozitivom. Pojedinačan uspjeh svakako je onaj Nicol Albreht koja je proglašena najboljom vratarkom. Ovo je samo dio uspjeha naših malenih rukometašica. Redovito odlaze na turnire i vraćaju se sa zlatom oko vrata. Ponos je to naše Škole, ali i znak za svijetlu budućnost rukometa našeg grada i županije – rekao je tom prigodom predsjednik ŽRK 1234 Virovitica Ivan Hajmaši.

Ponosna na uspjeh malih rukometašica je i trenerica Maja Mlinarić.

  • Najvažnije je da djeca uživaju u sportu, a to se na ovakvim turnirima i postiže. Jako sam zadovoljna ovogodišnjim uspjehom. Imamo zlato i broncu. Djevojčice su prošle godine bile prve, a ove treće, izgubili smo od Lokomotive. Nastavljamo dalje s treninzima i osvajanjem novih medalja – rekla je trenerica Mlinarić.

Čestitke rukometašicama uputio je župan Igor Andrović.

  • Veliko mi je zadovoljstvo danas bilo ovdje ugostiti naše rukometašice RK Virovitica 2013. i 2014. godište koje su ostvarile odlične rezultate na međunarodnom turniru u Karlovcu. Svojim uspjesima zasigurno promoviraju, prije svega svoju školu rukometa, ali isto tako grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju – rekao je župan Andrović kojemu su male rukometašice tijekom posjeta poklonile klupsku trenirku. (www.icv.hr, vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Share Button