Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. svibnja 2023.

Ministarstvo poljoprivrede: Prijave otvorene, prerađivačima 6,6 milijuna eura zbog povećanja cijena energenata

Otvorene su prijave na više od 6,6 milijuna eura vrijednu mjeru potpore za dodatne troškove nastale zbog iznimno velikih povećanja cijena energenata izuzev prirodnog plina i električne energije. Riječ je o jednoj od dviju mjera definiranih Programom državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda, ukupne vrijednosti 26,5 milijuna eura, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Putem ovog Programa Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede će pružiti potporu subjektima koji djeluju u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda kako bi se ublažila iznimno velika povećanja cijena energenata koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja, zbog kojih su neki od subjekata u preradi poljoprivrednih proizvoda dovedeni u situaciju manjka likvidnosti i generiranja gubitaka. Prihvatljivi korisnici su poduzeća svih veličina koja prerađuju meso, mlijeko, voće i povrće ili proizvode ulja i masti, mlinske proizvode te šećer. Zahtjeve je moguće podnijeti od 29. svibnja do 20. lipnja 2023. godine.

Pravilnik je dostupan na poveznici, a svi obrasci potrebni za podnošenje Zahtjeva objavljeni su na stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na poveznici. (poljoprivreda.gov.hr)

Share Button