Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. lipnja 2023.

Uz “Večer novih pjesama” završio 30. Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2023.”

Uz Večer novih pjesama, u nedjelju je završilo ovogodišnje 30. izdanje Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2022.” koje je održano uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskog sabora, Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača.

Na drugoj večeri ovog glazbenog festivala u sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića u Pitomači posjetitelji su mogli uživati u 21 novoj skladbi, a izveli su ih Laura i Krešimir Kovačević, Željko Grozaj, Sanja Hajduković, Etno duo Goga i Željko, Madone, Digna, Viktorija Kulišić Đenka, Bojan Jambrošić, Anita Huđek, ŽVS Kajde, Podravski mužikaši, Dražen Žanko, Gordana Ivanjek, Hrvoje Hegedušić, Cecilija, Boris Ćiro Gašparac, Lucija Jeluši, Barbara Suhodolčan, Blanka Došen i Gabrijela Šipek uz pratnju Festivalskog sastava i Tamburaškog orkestara HRT-a.

  • Iznimno smo zadovoljni da je uspješno završila i Večer novih pjesama 30. jubilarnog pitomačkog festivala. Ono što me posebno veseli je to što je publika živjela cijelu večer s novim pjesmama što znači da će te pjesme saživjeti i da će se sigurno slušati i pjevati najmanje do idućeg festivala, a neke vjerujem da će ostati trajne kao što su i uspješnice s naših prvih festivala. Festival i dalje raste i ono što smo zacrtali kada smo ga osnivali se ostvaruje, gotovo tisuću pjesama je podareno s ovog Festivala – rekao je Stilinović te čestitao i zahvalio svim izvođačima, a ujedno i najavio natječaj za pjesme 31. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

Ovogodišnji jubilarni 30. pitomački Festival pratio je i saborski zastupnik Josip Đakić, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

  • Ovaj jubilarni festival pokazuje da Podravina nije zaspala, da Podravina živi i dalje. Pjesme koje na ovom Festivalu možemo čuti živopisno opisuju naš kraj i naše življenje. Tako da ovogodišnji festival je dočarao sve ono što se događa i jedan napredak koji je apsolutno primjetljiv, ali se vidi i trud svih ljudi koji na bilo koji način sudjeluju na našem Festivalu – rekao je Đakić.

Drugoj festivalskoj večeri nazočio je i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, njegov zamjenik Marin Aragović, te predsjednik Općinskog vijeća Pitomače Rikard Bakan.

Osim navedenih skladbi, na Večeri novih pjesama kazivani su stihovi “Kmica senica” i “Da mi ne štreka” koji od strane pozvanih skladatelja nisu uglazbljeni u zadanom roku, ali ulaze u krug tekstova za uglazbljivanje za sljedeću godinu. Nakon finalne večeri Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja” na Trgu kralja Tomislava koncert je održala Cecilija. (www.icv.hr, ib; foto: Foto Begović)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button