Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. lipnja 2023.

Župan Igor Andrović uručio ključeve kombi vozila ravnatelju OŠ Petra Preradovića Pitomača Igoru Maresiću, kojim će se osigurati prijevoz učenika, učitelja, ali i hrane u sve područne škole na području općine

Ključeve kombi vozila, vrijednog 7,5 tisuća eura, nabavljenog sredstvima Virovitičko-podravske županije, ravnatelju OŠ Petra Preradovića Pitomača Igoru Maresiću, uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Nabavljeno kombi vozilo služit će za prijevoz učenika, učitelja, ali i hrane u područne škole na ovom području.

  • Na ovaj način ponovno smo izašli u susret osnovnim školama s kombi vozilom, a ovog puta je to Osnovna škola Petra Preradovića iz Pitomače. Kombi vozilo služit će im prije svega za prijevoz prehrane u područne škole. Znamo i sami da je od ove godine besplatan školski obrok za učenike svih škola. Virovitičko-podravska županija jedna je od rijetkih, ako ne i jedina, koja ima opremljene i sve školske kuhinje. Naravno, ovaj kombi neće služiti samo za prijevoz obroka, već i za školska natjecanja, izlete i prijevoz učenika – rekao je župan Andrović te istaknuo kako je Županija uvijek na raspolaganju i na pomoći svim školama kojima je ona osnivač.

Važnost ovakve investicije istaknuo je i ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića, Igor Maresić.

  • S obzirom na to da od nove školske godine omogućujemo prehranu svim učenicima, a naša škola je jedna od najvećih u Republici Hrvatskoj po broju područnih škola, zaista nam je potrebno još jedno vozilo da omogućimo svim učenicima kvalitetnu i jednaku prehranu. Škola već ima jedan kombi, ali on nije dovoljan jer dionica, na kojoj se nalazi čak deset područnih škola, iznosi 70 kilometara i to jednostavno nije moguće obići u zadovoljavajućem roku i djeci na vrijeme omogućiti obrok. Zahvaljujući županu Igoru Androviću dobili smo ovaj kombi i vjerujem da ćemo i dalje ići u korak s vremenom i zahtjevima koji su pred nama – rekao je ravnatelj Maresić te dodao kako će vozilo, uz osnovnu namjenu, služiti i za prijevoz učenika na razna natjecanja, izvannastavne aktivnosti, izlete i slično.

Uz župana Androvića, primopredaju vozila koje je nabavljeno posredstvom tvrtke Autocentar Pepa d.o.o., između ostalim, bili su i – zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac… (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button