Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. lipnja 2023.

Nove jaslice: Počela dogradnja Dječjeg vrtića Čarobna šuma u Špišić Bukovici u kojem će mjesto pronaći novih pedesetero mališana

U listopadu 2022. godine, na Danima poljoprivrede u Puli, uručeni su ugovori iz mjere 7.4. podmjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” – za tri projekta s područja Virovitičko-podravske županije. Jedan od njih je i projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici. U petak je, u sklopu Dana općine Špišić Bukovica i proslave Ivanja, položen temeljni kamen za dogradnju zgrade DV “Čarobna šuma”.

Kroz ovaj hvalevrijedan projekt rekonstrukcije dogradit će se postojeći vrtić, u kojem će tada, u “jasličkim skupinama” mjesto pronaći novih 50-ero djece. Projekt je vrijedan 1.060.000 eura kuna, a sufinanciran je u iznosu od 997.557 eura.

Temeljni kamen položili su polaznici dječjeg vrtića zajedno s ravnateljicom Anom Šantić, a pridružili su im se i saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenik župana Marijo Klement, kao i domaćin, općinski načelnik Hrvoje Miler. Početak izgradnje novog vrtića blagoslovio je župnik Župe sv. Ivana Krstitelja, velečasni Krunoslav Siroglavić.

Nazočnima se obratila ravnateljica dječjeg vrtića Ana Šantić rekavši kako se nada da će nova zgrada osigurati mjesto za svako dijete koje roditelji odluče upisati u vrtić.

  • Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje na polaganju kamena temeljca za naš novi vrtić. Ponosna sam na našeg osnivača, Općinu Špišić Bukovica, koja je prepoznala značaj predškolskog odgoja i obrazovanja te se nakon nepune tri godine od osnivanja i otvaranja naše Čarobne šume odlučila za ovaj hvalevrijedan projekt. Koristim priliku zahvaliti se na uspješnoj dosadašnjoj suradnji. Nadam se da ćemo u novoj zgradi osigurati mjesto za svako dijete koje roditelji odluče upisati u vrtić. Uz stručno i kvalitetno osoblje i pomno osmišljene programe, sve nas veseli činjenica što ćemo većem broju djece postati drugi dom i biti dio njihova odrastanja. Ovih dana iz naše Čarobne šume odlazi treća generacija predškolaca. S radošću i tugom se opraštamo od njih, a s veseljem iščekujemo nove generacije radi kojih smo danas ovdje. Hvala svim roditeljima na suradnji i na ukazanom povjerenju – rekla je tom prigodom ravnateljica Ana Šantić.

Općina Špišić Bukovica doista je uložila izuzetne napore u području predškolskog odgoja, a više o tome moglo se danas čuti i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

  • Da bi radovi službeno i započeli, potrebno je, simbolično, položiti kamen temeljac, što smo danas i učinili, a ovaj događaj odlično se uklopio u ovogodišnje obilježavanje Dana općine Špišić Bukovica – Ivanja. Izvođač radova bit će tvrtka Prajo d.o.o. iz Lukača s kojom smo prethodnih dana potpisali ugovor. Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu prijave za ovaj natječaj na kojemu smo dobili potrebna financijska sredstva za dogradnju vrtića. Završetak radova očekujem početkom rujna iduće godine, kada bi u novu zgradu vrtića trebali krenuti prvi polaznici. Nadam se da više nećemo imati problema s kojima smo se susreli ove godine, kada nismo uspjeli upisati svu djecu u naš vrtić. Ovim projektom želimo doprinijeti boljoj kvaliteti života na području općine. Nadam se da će i nova zgrada vrtića biti dodatan poticaj za povećanje obitelji i ostanak mladih obitelji ovdje na području općine Špišić Bukovica – rekao je načelnik Hrvoje Miler.

Početku radova nazočili su predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, predsjednica Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica Sanja Stubičar, načelnici općina, Goran Doležal (Suhopolje), Josip Vučemilović – Jurić (Gradina) i Berislav Androš (Sopje), načelnik PU virovitičko-podravske Marcel Štrok… (www.icv.hr, ts, foto: Tin Szabo)

 

Share Button