Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. lipnja 2023.

Hrvatska zajednica županija: Izabrano novo vodstvo Radne skupine za mlade

Sjednica Radne skupine za mlade Hrvatske zajednice županija održana je 30. lipnja u Zagrebu. Prva točka dnevnog reda bio je izbor novog voditelja radne skupine. Za voditelja radne skupine izabran je Domagoj Ćorić iz Osječko-baranjske županije dok su za zamjene voditelja izabrani Tea Batel iz Istarske županije i Nikola Prce iz Splitsko-dalmatinske županije. Predstavnica Virovitičko-podravske županije je Vlatka Kordoš.

Osim izbora novog vodstva, članovi radne skupine raspravljali su o planu rada za naredno razdoblje te o aktualnostima. Konkretno, jedna od tema bio je Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetu mladih. Tijekom 2023. godine planira se održavanje minimalno jedne sjednice Radne skupina za mlade.

O voditelju i zamjenicima:

  • Domagoj Ćorić, stručni suradnik u Odjelu za pripremu i provedbu strategija i razvojnih politika Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije te aktualni predsjednik Županijskog Savjeta mladih. Kontinuirano ulažući u svoja znanja, Domagoj je stekao certifikate u području: Strateškog planiranja, analize tržišta, asertivne komunikacije, poslovnog prezentiranja i javnog nastupa, projektnog menadžmenta i pregovaranja.
  • Tea Batel, zamjenica voditelja radne skupine je pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije, u čijoj su nadležnosti i mladi. Tea je od strane Hrvatske zajednice županija imenovana u radnu skupinu za promicanje aktivnosti rada savjeta mladih Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
  • Za zamjenika voditelja izabran je Nikola Prce, magistar prava, član Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije. Tijekom pohađanja Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu Nikola je bio predsjednik Studentskog zbora. Nikola je dobitnik rektorove nagrade za posebna postignuća u akademskoj godini 2022./2023. (www.hrvzz.hr)
Share Button