Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. srpnja 2023.

Upoznajte čudesnog Slovenca Leopolda koji si je za 80. rođendan poželio „prošetati do 2.500 kilometara dalekog Crnog mora“, u subotu je prolazio kroz našu županiju

Zamislite. Imate 80 godina i odlučili ste prijeći 2.500 kilometara. Sami. Pješice. Ako ovih dana, na cesti, vidite trokolicu, sijedog čovjeka i crveni kišobran, onda znajte da ste naišli na Slovenca Leopolda Talera. Oni si je za osamdeseti rođendan poželio, „prošetati do Crnog mora“. Prvo je iz rodnih Sorica došao do izvora Drave i onda je krenuo prema Crnom moru. Uz Dravu…

Svaki dan prelazi oko 40 kilometara, a na ciljno odredište trebao bi stići krajem kolovoza. Vitalnog i simpatičnog Leopolda sreli smo kod Sopja. Taman je u hladu šljiva imao kratkotrajni odmor, prije nego je trokolicom krenuo dalje.

  • Bio sam alpinist, a potom sam trčao. Sad kad sam stariji – hodam. Prije 16 godina, trčao sam od Zagreba do Vukovara i bio 12. Ovo putovanje do Crnog mora sam si poželio za 80 rođendan koji je u studenom – ponosno će Leopold.

Kaže da mu ništa ne treba, ali ako ga sretnete, ponudite ga, ponudite mu i spavanje jer tako ćete mu izmamiti osmijeh na lice. Njegovo putovanje budno prate sin i unuk. U svakom trenutku znaju gdje je. zanimljivo, na nogama ima tenisice u kojima su vunene čarape u kojima se ne „rađaju žuljevi“. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button