Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. srpnja 2023.

Vlada RH: Iz Državnog proračuna obnovit će se Dječji vrtić Lipa i Sportski dom u Čačincima, u ukupnom iznosu od 620.392 eura

Na sjednici Vlade RH, uz predsjedavanje premijera Andreja Plenkovića, donesena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za sklapanje Sporazuma s Općinom Čačinci o financiranju sanacije štete na Dječjem vrtiću „Lipa“ i Sportskom domu Čačinci u Općini Čačinci, a koje su nastale od posljedica prirodne nepogode poplava iz svibnja 2023. godine.

Suglasnost se daje Ministarstvu poljoprivrede da s Općinom Čačinci sklopi sporazum o financiranju sanacije štete na Dječjem vrtiću „Lipa“ i Sportskom domu Čačinci u Općini Čačinci nastale od posljedica prirodne nepogode poplava iz svibnja 2023. godine. Sporazumom će se financira nastala šteta u iznosu od 620.392 eura.
Naime, uslijed snažnog nevremena praćenog obilnom kišom i jakom tučom koje je zahvatilo područje Općine Čačinci 12. svibnja 2023., na navedenom području nastale su velike materijalne štete na poljoprivredi te društvenim, gospodarskim i stambenim objektima.

Prirodna nepogoda poplava iz svibnja 2023. godine na području Općine Čačinci nanijela je značajne štete na Dječjem vrtiću „Lipa“. Prema procjeni građevinskog vještaka, šteta na vanjskoj i unutarnjoj stolariji, izolaciji poda, žbuci zidova, fasadi, elektroinstalacijama, okolišu zgrade, opremi i namještaju dječjem vrtiću se procjenjuje na 408.183,25 eura.

Nadalje, prirodna nepogoda poplava iz svibnja 2023. godine nanijela je značajnu štetu na Sportskom domu Čačinci koji koriste civilne udruge i gdje se okuplja velik broj članova i sportaša.Prema procjenama građevinskog vještaka, šteta na primarnoj konstrukciji, vanjskoj i unutarnjoj izolaciji, izolacijama, žbuci i oblogama zidova, fasadi, završnim obradama, okolišu, instalacijama, opremi i namještaju iznosi 212.208,50 eura. (vlada.gov.hr, www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button