Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. srpnja 2023.

Europskim i sredstvima Virovitičko-podravske županije kreće rekonstrukcija karaule na lokaciji Banov brod gdje će u budućnosti biti moderni praktikumi Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača

Ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Marko Marić i Đuro Kucelj – direktor tvrtke Komfort d.o.o., potpisali su ugovor za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade praktikuma i gospodarske zgrade te uređenje okoliša školskog praktikuma Karaula, na lokaciji Banov brod.

Potpisom ugovora uspješno je okončan postupak javne nabave vrijednosti 688.916,45 eura. Projekt rekonstrukcije i adaptacije te uređenja okoliša provodi se kroz projekt Uspostava infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Panonika, KK.09.1.3.01.0027 čiji je nositelj Poljoprivredno-prehrambena škola Požega dok je Srednja škola Stjepana Sulimanca partner na projektu. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Za projekt adaptacije i rekonstrukcije školskog praktikuma Karaula osigurano je 416.416 eura bespovratnih EU sredstava, dok je razliku od 272.500 eura osigurala Virovitičko-podravska županija.

Ovim građevinskim projektom stvorit će se bolji prostorno tehnički uvjeti za provođenje svih edukacija i praktične nastave iz pčelarstva i enologije, bit će izrađeni skladišni prostori, alatnica i spremišta za poljoprivrednu mehanizaciju i strojeve, te uređen okoliš praktikuma. Kroz nekoliko dana počinju radovi, a Srednja škola Stjepana Sulimanca dobit će bolje radne uvjete i još moderniju praktičnu nastavi u idućoj školskoj godini. (www.vpz.hr, Fotografija: Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača)

Share Button