Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. srpnja 2023.

Javni poziv za iskazivanje interesa za stjecanje prava na uporabu logotipa 100% Papuk i slogana “S gore koja pamti more”

Kako bi se u što većoj mjeri ostvarila i promovirala svrha osnivanja i zaštite Parka prirode Papuk i Geoparka Papuk te s njima povezane aktivnosti Javna ustanova Park prirode Papuk je izradila Pravilnik o uvjetima dodjele prava na uporabu logotipa “100% Papuk” i slogana „S gore koja pamti more”.

Logotip  je znak povjerenja, kvalitete, zemljopisnog podrijetla, održivog i ekološki prihvatljivog upravljanja, zaštite prirode i tradicije s kojom Korisnik logotipa i slogana, koji je stekao pravo na njihovu uporabu, na tržištu osigurava proizvode i usluge koji su njima označeni te kvalitetu, podrijetlo, održivo i ekološki prihvatljivo upravljanje, kao i poštivanje tradicije u skladu sa zahtjevima.

Cilj je ostvariti međusobnu suradnju i povezivanje  lokalnih proizvođača s područja Parka  s ugostiteljskim objektima, omogućiti ima bolji plasman proizvoda, poboljšati promociju  te im na taj način pomaći  stvoriti uvjete za proširenje proizvodnje ali i tržišta.

Također, posjetiteljima  Parka prirode Papuk omogućujemo da isprobaju gastornomski suvenir, zastupljen u cijelome svijetu a kojim se omogućuje sjajna sinergija plasmana na tržište lokalnih proizvođača te promocija ljepota  svoga kraja.

Predmet ovog poziva je iskazivanje interesa za stjecanje prava na uporabu logotipa 100% Papuk i slogana „S gore koja pamti more  (u daljnjem tekstu: logotip i slogan ), čija je svrha  udruživanje proizvođača i ponuda kvalitetnih proizvoda i usluga iz užeg zaštićenog područja, područja utjecaja i tranzicijskog područja Parka prirode Papuk u svrhu osiguranja prepoznatljivosti kvalitetnih proizvoda i usluga na tržištu.

Također, stjecanjem prava na logotip i slogan postiže promocija lokalnih proizvođača  i proizvoda, područja Parka, održivog i ekološki prihvatljivog upravljanja te zaštita javnog interesa s ciljem osiguranja zaštite i očuvanja prirode na zemljopisnom području te lokalne održive i ekološke prakse, koja po mogućnosti proizlazi iz lokalne tradicije.

Znak „100% Papuk“ registriran je  u Državnom Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske kao jamstveni žig. Više o ovom javnom pozivu možete vidjeti OVDJE (pp-papuk.hr)

Share Button