Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. kolovoza 2023.

Željko Kovačević, Hrvatske vode: Drava obara povijesne rekorde, teško je prognozirati vodostaje, no vjerujemo da ćemo sve uspjeti obraniti

Željko Kovačević, rukovoditelj obrane od poplava sektora B iz Hrvatskih voda, rekao je kako Drava obara povijesne rekorde.

  • Na nizvodnim vodomjernim postajama u Botovu bilježimo da smo premašili povijesni maksimum za otprilike 25 cm. Ta sva voda doći će ovdje. U tijeku su radovi, ojačavamo “krizna područja” na prostoru Virovitičko-podravske županije, a jedno od njih je i nasip Županijskog kanala kako bi mogao primiti ove ekstremne vodostaje. Vrhunac vala se ovdje očekuje za dva dana, a na drugim dionicama nešto ranije. Teško je prognozirati vodostaje, dosta je čimbenika koji utječu na to. U svakom slučaju mi se spremamo, dosta smo ojačali sustav u odnosu na zadnje poplave, sigurni smo i nadamo se da ćemo, ako ne bude bilo nepredviđenih okolnosti, ako sve bude bilo u skladu s prognozama, vjerujemo da ćemo sve uspjeti obraniti – rekao je Željko Kovačević dodavši kako kuće nisu u opasnosti. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)
Share Button