Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. kolovoza 2023.

Upozorenje županijskog Stožera: Nemojte parkirati kraj nasipa i penjati se na njih zbog fotografiranja, budite odgovorni

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije uputio je apel i upozorenje svim znatiželjnicima koji imaju potrebu fotografirati nabujalu rijeku Dravu.

  • Molimo građane da ne prilaze nasipima postavljenima za obranu od visokog vodostaja rijeke Drave. Nemojte parkirati uz nasipe jer tako onemogućujete prolaz službama koje su zadužene za održavanje tih istih nasipa. Pazite na svoju sigurnost i ne penjite se na nasipe, nijedna fotografija nije vrijedna toga da stradate ili napravite oštećenje na nasipu koje će prouzročiti izlijevanje rijeke na okolno područje, a koje će onda biti teško zaustaviti. Budite odgovorni – poručuju iz Stožera te ističu kako je most kod Križnice zatvoren za “turiste”, a koristiti ga mogu samo mještani kojima je to prijeko potrebno.
  • Ovo je izvanredna situacija koju za sada držimo pod kontrolom. Molimo vas ne otežavajte rad službama – poručili su. (www.icv.hr)
Share Button