Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. kolovoza 2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Suhopolje

U Hrvatskom domu u Suhopolju održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu proslave Dana općine i i blagdana nebeske zaštitnice mjesta, Velike Gospe. Uoči sjednice, odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima kraj spomen obilježja ispred Doma. Zajedničku molitvu predvodio je velečasni Ljubiša Krmar.

Riječi dobrodošlice na samom početku svečanosti uputio je predsjednik Općinskog vijeća Marijan Brlek, koji je u svom govoru istaknuo kako je općina Suhopolje mjesto u kojemu svi kao zajednica doprinose gospodarskom, kulturnom i društvenom razvoju malog, ali aktivnog kraja.

Načelnik Općine Suhopolje, Goran Doležal, potom je predstavio projekte koji su od posljednjeg Dana općine uspješno završeni, one koji su u fazi provedbe, ali i one koji su u planu.

  • Mnogo je projekata koji će tek uslijediti, za koje je pripremljena projektna dokumentacija, koji su odobreni za sufinanciranje, i za koje je provedena, u tijeku ili pripremljena nabava. Primjer je opremanje dječjeg igrališta u sklopu Dječjeg vrtića sufinancirano sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom kojeg sufinancira Ministarstvo turizma i sporta, izgradnja pješačke staze u Pčeliću koju sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i dijela nerazvrstane ceste u Zrinsko Frankopanskoj ulici u Suhopolju koje sufinancira Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – rekao je Doležal, dodavši kako očekuju rezultate o sufinanciranju projekta energetske obnove zgrade Općine Suhopolje, a a u planu je i obnova crkve sv. Terezije Avilske, kao i rekonstrukcija javne rasvjete na području cijele općine.
  • Općina smo koja kontinuirano skrbi i vodi brigu o svojim mještanima, od rođenja djeteta, pa kroz sve faze njegova odrastanja, i to dodjelom jednokratnih naknada za rođenje djeteta, sufinanciranjem programa predškolskog odgoja pri Dječjem vrtiću Suhopolje, otvaranjem novih jasličkih skupina te omogućavanjem upisa dodatnog broja najmanjih polaznika našeg vrtića, omogućavanjem upisa djece s teškoćama u razvoju pri našem vrtiću – rekao je Doležal i uputio zahvalu.
  • Želim zahvaliti svima koji rade za razvoj i napredak općine Suhopolje, za život ljudi, svima koji nesebično pomažu onima koji su u potrebi. Jedno veliko hvala svima koji rade za opće dobro i dobro svih nas, jer najveća snaga je uistinu u svima nama, a svima nama je zajednički cilj – općina Suhopolje kao mjesto boljeg i ugodnijeg života – rekao je Doležal.

Čestitke općini Suhopolje na njenom danu i uspjesima koji su iza njih, uputio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

  • Puno toga je na području općine realizirano u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, puno projekata je dobilo potporu i od Vlade Republike Hrvatske i resornih ministarstva što govori da su i Vlada i Županija uz Općinu Suhopolje i da će tako biti i dalje jer se zajedničkim snagama može sve to realizirati. Spomenuti su brojni projekti, no mene najviše vesele oni za djecu. Popunjen vrtić, Osnovna škola koja može biti primjer drugim školama, provode STEM projekt i uključeni su u eksperimentalni projekt cjelodnevne nastave u sklopu kojega će dobiti 400 tisuća eura i uložiti ju u modernu opremu i novu infrastrukturu – rekao je Andrović te pohvalio rad udruga na području općine Suhopolje.
  • Ovo je općina aktivnih udruga koje ovdje drže društveni život. Puno toga se događa kroz cijelu godinu, a posebice je to istaknuto ovih dana. Jednako tako Suhopolje je poznato po vrijednim i marljivim ljudima, poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima koji pomažu razvoju ove općine – naglasio je Andrović.

Ovogodišnju svečanu sjednicu Općinskog vijeća svojim su nastupima uveličali učenici Dislociranog odjela Glazbene škole Jan Vlašimsky Željko Dunaj i Kristian Matković, te Vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja.

Svečanoj sjednici nazočili su i – zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac, orahovački gradonačelnik Saša Rister, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett – Škvarić, načelnici općina Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), Berislav Androš (Sopje), Alen Jurenac (Čačinci), Mato Damjan (Crnac), Robert Grabar (Mikleuš), predsjednica Općinskog vijeća Špišić Bukovice Sanja Stubičar, načelnik PU virovitičko-podravske Marcel Štrok sa suradnicima, ravnatelji škola, gospodarstvenici… (www.icv.hr, foto: Tin Szabo)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button