Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. kolovoza 2023.

Rokovo 2023.: VUF je središte Virovitice s klaunovima, bubnjarima, žonglerima i plesačima s vatrom, pretvorio u – veliku pozornicu

Iako postoje dvije “službene” pozornice na Rokovo, na kojima nastupaju glazbenici, jedna družina svake godine središte grada pretvori u najveću pozornicu u Virovitici: ekipa Virovitičkog uličnog festivala, odnosno VUF-a. Užim središtem grada, tako se ovih dana voze klaunovi, žongliraju akrobati, sviraju bubnjari i mame  osmijeh na lica i malih i velikih.

  • I ove godine pripremili smo bogat program cirkuskih predstava, animacija, parada, vatrenih showova i predstava za najmlađe. Svakako najavljujemo veliki vatreni spektakl, koji je planiran za utorak navečer, u 21.40 sati i u kojem će sudjelovati cijela ekipa Festivala, a ima nas između 25 i 30 artista – rekao nam je Matija Vuletić iz samoborske Cirkulture.

Na VUF-u ove godine, između ostalih, nastupaju i Loop Cirkus, Cirk Pozor, Zagrebački bubnjari, Tricycle Trauma, Šareni svijet, a dolazi i artis iz Venezuele, doznajemo. Terapija smijehom i “pozitivna ludnica” počinju svaki dan Rokova u 18.00 sati i to je vrijeme kada i odrasli trebaju doći u centar Virovitice, kako bi, poručuje Matija Vuletić, opet otkrili  zaboravljeno dijete u sebi. (www.icv.hr, foto: A. Fawzi, M. Lovrenc)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button