Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. rujna 2023.

Fotogalerija: U sklopu projekta „Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske“, uređuje se prostor u OŠ Josipa Kozarca u Slatini, te u OŠ Suhopolje

U sklopu projekta „Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske“, koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021., na području Virovitičko-podravske županije, kojoj kroz ovaj projekt pripada 7.552.786,03 kuna, obnavlja se i rekonstruira potkrovlja u OŠ Josipa Kozarca u Slatini, te uređuje i moderno oprema učionica u OŠ Suhopolje. Učionicu u Suhopolju, obišli su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz saborsku zastupnicu Vesnu Bedeković, ravnateljicu Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti Vesnu Šerepac, načelnika Općine Suhopolje Gorana Doležala, pročelnicu za obrazovanje i demografiju VPŽ Martinu Bunić, te ravnatelja OŠ Suhopolje Antu Škrabu. Uz njih bila je tu i učiteljica likovne kulture Lucija Kovač, koja je oslikala zidove, te staklene površine u ovoj školi.

Nositelj projekta Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske, je Osječko-baranjska županija, a partneri u njemu su Virovitičko-podravska županija, Osnovna škola Josipa Kozarca – Josipovac Punitovački, Osnovna škola Josipa Kozarca -Slatina, Osnovna škola Suhopolje, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjovik – Norveška, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split. Ukupna vrijednost projekta je 21.020.771,60 kuna, a Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama, u Slatini i Suhopolju, pripada 7.552.786,03 kuna… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button