Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. rujna 2023.

Župan Igor Andrović posjetio je općinu Crnac, upoznao se s njihovim najvažnijim projektima i doznao kako je u dječjem vrtiću u Velikom Rastovcu upisano 20 posto više djece nego lani

Zadovoljan je bio Mato Damjan dugogodišnji načelnik Općine Crnac, prilikom posjete virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih suradnika ovoj općini. Izvijestio je Damjan što se sve radi na području ove općine, koja je uglavnom poljoprivredno orijentirana. Naglasio je tri najvažnija projekta za ovaj prostor.

  • To je projekt aglomeracije, centra za stare i nemoćne i polivalentne dvorane. Ti projekti su nam vrlo važni i bitni – istaknuo je Damjan.

Naglasio je i kako je gradnja dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu pun pogodak. Vrtić je prvotno bio planiran za 18-ero djeco, no upisalo ga je 20-ero. Danas je u njemu još četvero djece više.

  • Imamo upisano 24-ero djece i ako se nastavi ovakav rast, trebat će nam proširenje kapaciteta i nadogradnja vrtića – zadovoljno je podcrtao Damjan.

Dječji vrtić u Velikom Rastovcu, dio je Javne ustanove Dječji vrtić Lipa, koji objedinjuje vrtiće u Čađavici i Čačincima i sjajan je primjer funkcionalnog povezivanja triju ustanova u jednu na razini cijele RH…

Tu je i projekt brzog širokopojasnog interneta, kojim će stanovnici 5.613 stambenih jedinica s području osam općina Virovitičko-podravske županije, imati na raspolaganju – „autocestu budućnosti“. Virovitičko-podravska županija, je jedna od rijetkih županija u Hrvatskoj koja provodi takav projekt, a stanovnici općina, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci, dobit će širokopojasni internet brzine do 100 Mbps. Među njima su i stanovnici općine Crnac koji su dio tog projekta.

Načelnik Mato Damjan se zahvalio županu Igoru Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji i njenim institucijama na potpori u projektima koji se provode na ovom području, a posebno je apostrofirao VIDRA—u Agenciju za regionalni razvoj VPŽ i Poduzetnički inkubator VPŽ, u provođenju ideja i pripremi njihovih projekata.

Župan Igor Andrović, naglasio je kako će Virovitičko-podravska županija uvijek imati otvorena vrata, kako za projekte iz općine Crnac, tako i za projekte iz svih općina i gradova.

  • Naša je svrha i obveza, ravnomjeran razvoj svih naših naselja, općina i gradova, a time i pomoć u svakom projektu gdje možemo pomoći, kako savjetom ili pripremom ili provedbom. Općina Crnac je primjer kako i malene općine, svojim radom i zalaganjem, svojim idejama, svojim projektima, mogu hrabro kročiti naprijed stvarajući bolje uvjete života za sve svoje stanovnike. U svakom vašem projektu, imat ćete potporu i mene kao župana i Virovitičko-podravske županije i svih naših institucija – zaključio je župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button