Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. rujna 2023.

Predstavljena nova destinacijska brošura Podravine i Slavonije: Upoznajte “neočekivano lijepu” Virovitičko-podravsku županiju

Ona je neočekivano – lijepa, plemenita, zelena, uzbudljiva, ukusna, duhovna i uzbudljiva. Ona je jednostavno “neočekivana”, ona je – Virovitičko-podravska županija. U Dvorcu Janković u Suhopolju, predstavljena je nova brošura za destinaciju Slavonija i Podravina. Izdavač je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, tekst je sročila Alma Radoš. Fotografije, autorski potpisuju – Matija Turkalj, Borna Subota, Sanja Mijac, Mario Ripli, Saša Pjanić. Grafički ju je oblikovala Vedrana Knez, a nakladu od 2.000 primjeraka tiskali su Grafiti Becker, dok je za video materijal pomoću kojeg se dolazi skeniranjem QR koda zadužen Matija Turkalj.

Ovako je u četvrtak u Dvorcu Janković u Suhopolju predstavljena nova destinacijska brošura Turističke zajednice VPŽ “Neočekivano lijepa”, za područje destinacije Slavonija i Podravina. Prezentaciji brošure je između ostalih, nazočio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i njegov zamjenik Marijo Klement…

Direktorica Turističke zajednice VPŽ Martina Jakelić, predstavljajući brošuru koja se sastoji od ukupno šest tematskih poglavlja, naglasila ju je još najznačajnijim alatom turističke promocije.

  • Svjedoci smo da turističkih ponuda na području naše županije svakom danom ima sve više. Upravo zbog činjenice da se iz mjeseca u mjesec u turističkom smislu stvari mijenjaju na našem području, bilo je vrijeme i za novu tzv. destinacijsku, odnosno image brošuru. Rađena je na inovativan način, pa se u svakom poglavlju nalaze i QR kodovi pomoću kojih se dolazi do dodatnog sadržaja: na video materijal i linkove koji vode na našu Turističku zajednicu, odnosno turističke destinacije. Ostavili smo mogućnost njenog nadopunjavanja u digitalnom izdanju – objasnila je Martina Jakelić i zahvalila svima koji su doprinijeli njenom nastanku, s naglaskom na Hrvatsku turističku zajednicu.
  • Brošura je tiskana i na engleskom jeziku, a služit će za prezentaciju turističke ponude na sajmovima, kao i za potrebe digitalnog marketinga – rekla je Martina Jakelić. Dodala je kako vjeruje da će se svi posjetitelji ugodno iznenaditi potencijalom i sadržajima koje “neočekivano lijepa” nudi na svom području.
  • Svi dvorci, kurije, obnovljena kulturna i uređena prirodna baština, čime se Virovitičko-podravska županija danas ponosi i nudi posjetiteljima, rezultat su suradnje Županije, gradova i općina, kao i činjenice da je VPŽ dosad iskoristila čak 450 milijuna kuna iz europskih fondova kako bi razvila svoj potencijal – rekao je župan Igor Andrović.

On i suradnici, zajedno s drugim uzvanicima – predstavnicima turističkih destinacija, odgojno-obrazovnih ustanova i drugi, ocijenili su brošuru kao kvalitetan izbor najboljeg što županija danas može ponuditi turistima.

  • Nedostajala nam je brošura poput ove, koja će prikazati sve realizirane turističke projekte, sve što naša županija nudi i po čemu je uistinu neočekivana u svakom smislu. Drago mi je što danas možemo reći kako turizam, koji se kroz projekte kontinuirano razvija na našem području, generira i privatni sektor, pa imamo sve više iznajmljivača, ponude smještaja i dodatnih turističkih sadržaja – naglasio je župan Igor Andrović.

Da se Virovitičko-podravska županija ima čime pohvaliti, složile su se i autorica teksta Alma Radoš, kao i dizajnerica Vedrana Knez, koje su istaknule kako su tijekom pripreme brošure i same otkrile po čemu ovo područje opravdava epitet „neočekivano“. Sada ga, kažu, trebaju otkriti i svi ostali. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button