Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. siječnja 2012.

Javna tribina u sklopu projekta CROSTART, financiranog iz EU programa IPA INFO 2010: Obrazovanje i mobilnost u Europskoj Uniji

Europski dom Slavonski Brod, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Informativni centar Virovitica u suradnji sa Županijskim savjetom za europske integracije Virovitičko-podravske županije, organiziraju javnu tribinu s temom „Obrazovanje i mobilnost u EU“. Javna tribina će se održat i u sklopu održavanja 17 međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012 – 19. siječnja 2012. godine, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1 Virovitica, s početkom u 11,00 sati. Na javnoj tribini će se govoriti o:

– o strukovnom obrazovanju u zemljama Europske unije?

– kako ostvariti stipendije za studiranje u nekoj od zemalja Europske unije?

– kako odraditi stručnu praksu u nekoj od zemalja Europske unije?

– što su to programi mobilnosti?

– što učiti u starijoj životnoj dobi.

Gosti tribine bit će:

Daria Arlavi iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Filip Gašparović iz Agencije za mobilnost i programe EU te Ljiljana Mihaljec iz Obrtničke škole Koprivnica, koji će odgovarati na postavljena pitanja. Javna tribina je namijenjena učenicima, studentima, nastavnicima, profesorima te svim građanima koji žele više čuti o sustavu obrazovanja u Europskoj uniji te programima mobilnosti koje nudi Europska unija.

Javna tribina je organizirana u sklopu projekta CROSTART, financiranog iz EU programa IPA INFO 2010. Svrha projekta CROSTART je što kvalitetnije i objektivnije informirati stanovnike pet slavonskih županija – posebno mlade, poljoprivrednike i poduzetnike – uključujući ih u aktivnu raspravu o raznim aspektima i fazama procesa pristupanja i članstva u Europskoj uniji, te o prednostima, izazovima i obvezama koje nas očekuju.

Share Button