Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. rujna 2023.

Obilježena 32. obljetnica oslobođenja virovitičke vojarne: Svetom misom, polaganjem vijenaca i sportskih susretima obilježen jubilej

U organizaciji HVIDR-e grada Virovitice te podršku grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja, u nedjelju je obilježena 32. obljetnica oslobođenja virovitičke vojarne. Svetu misu za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u Župnoj crkvi sv. Roka predvodio je župni vikar fra Krunoslav Albert.

Na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na virovitičkom gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljeni lampioni.

Vijence su položili i lampione zapalili – izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja predvođeno ravnateljem Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja Dinkom Tandarom, ministarstva obrane Virovitičko-podravske županije predvođeno županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenikom Marijom Klementom, grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom, njegovom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac i predsjednicom Gradskog vijeća Ivančicom Fett-Škvarić, Policijske uprave virovitičko-podravske predvođeno načelnikom Marcelom Štrokom, izaslanstvo Časničkog zbora grada Virovitice te predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon toga svi su se okupili na prostiru Sportskog centra Vegeška. U uvodu sve nazočne su pozdravili predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac i predsjednik HVIDR-e Virovitičko- podravske županije Mato Bubaš.

Tih slavnih dana prisjetio se predsjednik Časničkog zbora grada Virovitice Davor Špoljarić.

  • Uz samo jednu žrtvu uspjeli smo osloboditi vojarnu. Tom prilikom došli smo do znatne količine naoružanja i streljiva te vojne mehanizacije – naglasio je Davor Špoljarić.

Sve je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

  • Domovinski rat započeo je u Virovitici, a završio u Kninu. Kroz brendiranje grada uvijek moramo naglašavati naš značaj u Domovinskom ratu, ne samo grada Virovitice, već i cijelu Virovitičko-podravske županije – izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović prigodno je pozdravio nazočne.

  • Virovitičko-podravska županija u svakom trenutku će stajati iza branitelja koji su se u najtežim danima naše povijesti uspjeli izboriti za samostalnu Hrvatsku. Sjećanje na Domovinski rat treba prenositi na mlađe generacije – je Igor Andrović.

Na kraju je sve pozdravio Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Ministarstvo će podržati svaki projekt braniteljskih udruga. Prilikom ovakvih sportskih susreta bilo bi izuzetno korisno organizirati i sportske susrete mladih, kako bi neposredno upoznali heroje Domovinskog rata – zaključio je Dinko Tandara.

Nakon uvodnog dijela održana je Izvještajna skupština HVIDR-e grada Virovitice na kojoj su jednoglasno usvojena sva izvješća.

Na terenu sportskog centra Vegeška održane su sportske igre branitelja u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu, koje je ujedno bilo izlučno natjecanje za ovogodišnji ŠNIDOR koji će se održati sredinom listopada u Malom Lošinju.

Medalje najboljima podijelio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

REZULTATI

  • Pikado:
  1. Robert Kuzmić
  2. Siniša Terek
  3. Blaženka Nađ
  • Viseća kuglana
  1. Miroslav Marković
  2. Stjepan Varaždinac
  3. Ivica Ciraki
  • Streljaštvo:
  1. Josip Viljevac
  2. Zvonko Botić
  3. Zvonimir Zdjelar

(www.icv.hr, Fotografije: Mario Šolc, virovitica.hr)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button