Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. listopada 2023.

Tradicionalna, 16. burza malih vlakova i autića privukla u Viroviticu velik broj posjetitelja i izlagača iz cijele Hrvatske

U organizaciji muzeja malih vlakova u Hrvatskoj “Virovitica voli vlakove”, te uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, u subotu je održana 16. burza malih vlakova i autića. Lijepo jesensko vrijeme izmamilo je velik broj posjetitelja na šetnicu ispred Gimnazije Petra Preradovića gdje su kolekcionari autića, vlakova, lego kockica, traktora i maketarskog materijala iz cijele Hrvatske, na svojim popunjenim štandovima razmjenjivali i prodavali modele iz svoje prilično bogate i raznovrsne kolekcije.

Svoje oduševljenje nije krio niti “glavni krivac” ove manifestacije Goran Denac.

  • Ova manifestacija prerasla je u jednu lijepu tradiciju. Ove godine okupili smo čak 34 izlagača iz cijele Hrvatske, a sajam dodatno upotpunili s lego kockicama, lego radionicama i traktorima u velikim mjerilima. I ovog puta bilo je interesantno i zanimljivo. Mislim da smo pogodili termin, lijepo je vrijeme, a sadržaj je namijenjen i djeci i odraslima – rekao je Goran Denac.

Osim što su posjetitelji mogli razgledavati, kupovati te razmjenjivati autiće, vlakove i druge “rukotvorine”, održana je i utrka autića na daljinsko upravljanje u kojoj su sudjelovali brojni zainteresirani mališani i tom prigodom pokazali svoje upravljačke vještine. Za one najbolje bile su pripremljene nagrade, medalje i diplome. (www.icv.hr, Fotografije: Matko Bajan)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button