Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. listopada 2023.

Od danas, 3. listopada, Bibliobusna služba Virovitičko-podravske županije je na terenu, knjiga na „kućni prag“ dolazi u – Josipovo, Sopje, Čađavicu, Crnac i Veliki Rastovac

Od danas, 3. listopada, Bibliobusna služba Virovitičko-podravske županije je na terenu. Od 8.00 sati, „bibliokombi“ bit će u Josipovu, a potom, knjiga na „vaš prag dolazi“ u – Sopje, Čađavicu, Crnac i Veliki Rastovac… Članarina je besplatna, knjiga dostupna za sve korisnike Bibliobusa u sklopu projekta „Potrubi za knjigu“.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, u partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Viroviticom  provodi projekt „Potrubi za knjigu“ koji  s 15 % financira Ministarstvo kulture i medija RH, a 85% je dodao Europski socijalni fond. Ukupna vrijednost projekta iznosi 334.955,41 eura. Usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Projekt traje dvije godine, a održivost od 5 godina, jamče partneri – Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica. (www.vpz.hr, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button