Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. listopada 2023.

Hrvatski duhani d.d.: Najveći su hrvatski otkupljivač duhana kojeg izvoze u 10 zemalja Europe, a izvoz je prošle godine iznosio 77 posto ukupnih prihoda ili 21 milijun eura

Hrvatski duhani koji posluju u sustavu British American Tobacco Grupe (BAT), najveći su hrvatski otkupljivač duhana koji već 65 godina uspješno organizira proizvodnju duhana na podravskim i slavonskim poljima.

U 2022. godini su otkupili ukupni volumen od 5.160.000 kilograma duhana te se mogu pohvaliti da kao obrađivač duhana postižu najbolje rezultate obrade unutar cijele BAT Grupe. Svoj duhan izvoze u 10 zemalja Europe. Ukupan iznos izvoza duhana prošle godine iznosio je 77% ukupnih prihoda, gotovo 21 milijun eura. Na zadnji dan prošle godine, uz stalne te sezonske zaposlenike, tvrtka Hrvatski duhani zapošljavala je 295 radnika.

  • Tajna dobrog poslovanja je biti iskren prema dobavljačima, zaposlenicima i kupcima jer je to najveća vrijednost poduzeća. Priznanje smo dobili radi dobrih poslovnih rezultata, a ključno je bilo prepoznato naše ulaganje u održivost eko sustava. Mi smo posvećeni ciljevima EU vezano za ISGE i to nam nije samo mrtvo slovo na papiru. Provodimo ih kao dio velike korporacije i drago nam je da smo po tome prepoznati i u našoj županiji – istaknula je Aleksandra Grigić, predsjednica Uprave Hrvatskih duhana d.d. (www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak, Promo film HGK ŽK Virovitica)
Share Button